Šest godina od ubistva Olivera Ivanovića: Naručioci i počinioci i dalje nepoznati

Šesta godina od ubistva predsednika Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića navršava se danas.
Šest godina od ubistva Olivera Ivanovića: Naručioci i počinioci i dalje nepoznati
Foto: 021.rs
Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, sa šest hitaca u leđa.
 
Izvršioci i naručioci ovog ubistva do danas su nepoznati, a istrage povodom ovog ubistva vođene su i u Beogradu i u Prištini.
Pred Osnovnim sudom u Prištini vodi se postupak protiv šest lica za pomaganje u ubistvu Ivanovića, a optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Žarko Jovanović, Dragiša Marković i Silvana Arsović.
 
Tužilaštvo je krajem decembra prošle godine podiglo još jednu optužnicu i to protiv lica sa inicijalima M.M. zbog, navodno, više krivičnih dela u slučaju ubistva Ivanovića.
Optužnica za ovaj slučaj izmenjena je tri puta u roku od tri godine, ali osim što su se optuženi dva puta izjasnili da nisu krivi, sudski proces nije dalje odmakao.
 
Prva optužnica je podignuta početkom decembra 2019. godine, a već krajem decembra te godine tužilac je dostavio drugu, izmenjenu optužnicu.
 
Potom je u novembru 2020. godine podignuta treća optužnica.
  • pobogu

    16.01.2024 10:20
    "Šest godina od ubistva Olivera Ivanovića: Naručioci i počinioci i dalje nepoznati"


    Poznati su svima, samo za sada nedodirljivi.
  • 313z

    16.01.2024 08:02
    Uvek isto
    Istraga se razvlači jer ne odgovara vlastima. Koristi se isti recept kao onaj u slučaju Jovanjica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija