Vučić: Zabrinjava najava da Priština ukida platni promet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najava iz Prištine da su spremni da ukinu platni promet sa centralnom Srbijom zabrinjava.
Vučić: Zabrinjava najava da Priština ukida platni promet
Foto: 021.rs
Dodao je da takva najava dovodi u pitanje proces normalizacije odnosa.
 
Vučić je u uključenju za TV Pink iz Davosa rekao da će na večeri sa američkim diplomatom Džejmsom O' Brajenom biti postavljeno i pitanje ko i zašto se naoružava, šta je to što je učinjeno, a šta nije.
"Važno je da sa SAD postignemo viši stepen razumevanja", dodao je Vučić.
 
On je rekao i da je prisustvovao govoru američkog diplomate Džejka Salivena na samitu koji je govorio o odnosima Amerike i Kine, sukobu u Ukrajini, sukobu u Gazi i Crvenom moru sa Hutima, ali i o Severnoj Koreji i Iranu.
"Saliven je naglasio da su ovo objektivno najteža vremena", rekao je Vučić i dodao da za Srbiju ne može da kaže da su teža od onih u periodu agresije, iako su u političkom smislu složenija.
 
"Pred nama je važno veče, ići ćemo na skupove na kojima će biti mnogi evropski lideri, sa kraljem i kraljicom Belgije sam se već video ovde", rekao je Vučić.
  • 9

    17.01.2024 10:09
    Belgijanci nisu videli tebe
    Zanima me koliko je velik taj platni promet kad se gleda iz Davosa ali ne kroz pravničke naočare već nekog ko se zaista razume u ekonomiju a ne ko je tolmač za krezubavce na pink-happy TV.
  • zztop

    16.01.2024 22:09
    Pa jel to znači da ni na severu kosova dinar neće biti valuta ...
  • 696

    16.01.2024 22:02
    Vrhovni kukavac
    Jabučilo se vratio kuknjavi. To najbolje radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.