"Srbija protiv nasilja" sutra predaje zahtev Ustavnom sudu za poništavanje beogradskih izbora

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" sutra će podneti zahtev Ustavnom sudu za poništavanje lokalnih izbora u Beogradu 17. decembra.
"Srbija protiv nasilja" sutra predaje zahtev Ustavnom sudu za poništavanje beogradskih izbora
Foto: 021.rs
To je objavio N1.
 
Prethodno je član Gradske izborne komisije (GIK) Zoran Alimpić izjavio da veruje kako će beogradski izbori biti ponovljeni i održani za nekoliko meseci jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić "strancima uvek popušta, dok je nepopustljiv prema zahtevima građana".
"Prema tome, izbori će biti poništeni kada evropske institucije to budu ozbiljno zatražile", ocenio je Alimpić za N1.
Na konstataciju da nije objavljen ovogodišnji prvi broj gradskog Službenog glasnika u kojem je trebalo da izađu konačni rezultati, a odštampan je Službeni glasnik broj dva s drugim odlukama, Alimpić je rekao da se to događa, ali da u ovom slučaju nema ikakvog objektivnog razloga za to.
 
"Veliko je pitanje da li ćemo moći da podnesemo žalbu (na izbore 17. decembra), jer ako je podnesemo pre nego što je objavljen, Ustavni sud će odbaciti žalbu, i reći će: 'Dostavite nam taj list', a on ne postoji. A kada bude objavljen reći će: 'Pa isteklo je 15 dana (za žalbu)", naveo je Alimpić.
  • Zora

    18.01.2024 14:33
    NIJE NAM PLAĆENO NI OVE IZBORE STO SMO RADILI A PROSLO JE MESEC DANA. Sad opet da vam radimo džabe? Ne pada mi na pamet! Ko sumnja u regularnost neka radi izbore sam. A mi smo budale sto smo po 20 nas sedeli čitav dan na birackom mestu. Nismo mi ludi a ni nepismeni. Sve je proslo u redu.
  • Dejan

    18.01.2024 03:56
    Ne predajem se
    Sramota koja je ovo diktatura.
    Hvala bogu pa ce ga Evropa pritisnuti.
    Zavrnite mu slavine pa da vidimo tigra onda.
    Cime ce placati komandose da tuku cistu nevinu Srpsku mladost.
  • Dex

    17.01.2024 23:35
    A za opoziciju nakon sto su ih skartirali eu parlamentarci jedna stara dobra pesma "Placi mala, placi".........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.