Sančes i Makron u Davosu pozdravili Vučića tokom obraćanja sa bine: "Naš dobar prijatelj"

Španski premijer Pedro Sančes i francuski predsednik Emanuel Makron su u odvojenim nastupima u Davosu tokom Svetskog ekonomskog foruma spomenuli predsednika Srbije Aleksandra Vućića kao prijatelja.
Oni su podržali širenje EU.
 
Kratke snimke tih izjava je Vučić objavio na svom Instagram profilu i ispod njih se zahvalio Sančesu i Makronu.
Na konstataciju moderatora da je u publici i Aleksandar Vučić, Sančez je rekao da je predsednik Srbije njegov dobar prijatelj.
 
"On je dobar prijatelj Španije i mene lično. Drago mi je da ga opet ovde vidim", rekao je Sančez.
Dodao je da predsednik Vučić zna da je Španija "vrlo posvećena pristupanju Zapadnog Balkana Evropskoj uniji".
 
"To će nam doneti dosta snage, kao i stabilnost tom delu Evrope", naveo je španski premijer.
 
Francuski predsednik je sa bine izjavio da u sali vidi neke "dobre prijatelje i dobre vođe" i da zna da se Aleksandar Vućić u Srbiji zalaže za projekat Evrope ravnoteže, balansa i poštovanja.
 
"Vidim neke dobre prijatelje i dobre lidere i znam da je Aleksandar Vučić u Srbiji upravo na toj agendi. Kada je njegova zemlja na putu ka Evropskoj uniji to je upravo zato što je EU projekat ne biti zavistan od drugih ljudi, ne biti projekat hegemonije već balansa, ravnoteže i poštovanja, i to je nešto što upravo i ja delim", rekao je Makron.
  • Ovo je smešno

    18.01.2024 12:03
    Jedini razlog što Vučića bilo gde pozivaju je da prizna nezavisnost Kosova. U Davos je otišao jer ga je tamo čekao Lajčak da bi pričali o priznanju nezavisnosti Kosova. Ni jedan drugi razlog nema što je Vučić tamo, primetićete da u izveštajima 90% se priča o susretu Vučića i Lakjčaka za koji je svima jasno da se ti susreti organizuju da bi Vučić priznao nezavisnost Kosova, i 10% vesti je o ostalim temama kojih nema.
    Isto tako već sledeće nedelje je u Skoplju sastanak Open Balkan na koji ide Vučić i tamo će ga čekati Lajčak da bi pričali o nezavisnosti Kosova. Jednostavno Vučić treba da podnese ostavku u Srbiji, i da na njegovo mesto dođu onaj koji će da brani Kosovo, i kažu NE ultimatumu ! U uslovima promenjenih odnosa snaga u svetu kada su prirodni saveznici Srbije ojačali jednostavno plašljivi Vučić nije profil ličnosti potreban za predsednika Srbije.
  • Coa

    18.01.2024 10:01
    Kad su nam ovakvi prijatelji kakvi su nam onda neprijatelji?
  • Dejan sa Štranda

    18.01.2024 07:25
    Samo neka on,do kraja ispuni Obavezujući evropski sporazum sa Kosovom i neka se obe države odreknu bilo kakvih pretenzija između sebe,a naročito teritorijalnih.Izdržaće ga Evropa i građani Srbije iz istog razloga,a to je : On je jedini koji to može da uradi i razreši najveće probleme,a to su Kosovo i Republika Srpska.
    Slava Ukrajini !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.