Vučić: Nemam problem da se u EP raspravlja o izborima u Srbiji, znam koliko su čisto dobijeni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "nema problem" u vezi sa jučerašnjom raspravom u Evropskom parlamentu o izborima u Srbiji, navodeći da zna "koliko je nešto čisto dobijeno".
U obraćanju srpskim novinarima sa Svetskog ekonomskog foruma u švajcarskom Davosu, Vučić je rekao da nema razloga da "kuka" na Evropski parlament. 
 
"Javiće se Šider i Klemen Grošelj da kažu sve najgore, javiće se neki drugi da kažu malo lepše i to je to. Oni raspravljaju i o Mađarskoj, o vladavini prava u Grčkoj i u Slovačkoj, pa su stavili i Srbiju na dnevni red. Hvala im na društvu koje su izabrali za Srbiju. Nemam nikakav problem s tim, znam koliko je nešto čisto dobijeno i nikad čistije", rekao je predsednik. 
Ocenio je i da opozicija u Srbiji "zna" da su izbori 17. decembra protekli bez većih nepravilnosti. 
 
"Mogu danas da urade istraživanja javnog mnjenja i videće da su malo pali a da smo mi malo porasli, ali šta da im radim. Narod voli ljude koji rade i bore se za svoju zemlju a ne one koji kukaju nad sobom a nikad ništa nisu uradili za zemlju", rekao je Vučić. 
On je odbacio navode pojedinih predstavnika koalicije "Srbija protiv nasilja" da je protest u utorak uveče te koalicije ispred sedišta Republičke izborne komisije zbog navodne izborne krađe pratio iz zgrade Predsedništva Srbije. 
 
"U Davosu sam bio i juče, nisam mogao u 19 časova da budem u Beogradu i da virim kroz zavese. Priviđam im se kao uvek", rekao je predsednik Srbije. 
 
Pozvao je stručnjake koji su, kako je rekao, iz različitih razloga podržali opoziciju na prethodnim izborima, da se "priključe borbi za uspešnu Srbiju".
 
"Ima mesta za sve koji žele da doprinesu napretku Srbiju, da doprinesu da isporučimo sve što treba do decembra 2026. godine", kazao je Vučić. 

Komentari 46

  • Istina

    21.01.2024 00:05
    Kraj
    Brod tone, spašavaj se ko može!
  • Зоро

    20.01.2024 14:52
    Само још да поверујем председнику да је све чисто.
  • Leposava

    18.01.2024 22:57
    Nasiljem,protiv nasilja
    Draga opozicijo,kažite neki plan, kakvu budućnost pruzate.
    Iz vas izlazi mržnja, zloba i laž do laži... Ne mrzite samo jednog čoveka, vec Srbiju a to je ono sto vodi u mrak,sivilo,maglu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.