Poslanik Bundestaga: Dragi predsedniče Vučiću, ovo nije zavera, niti kampanja - izolovani ste

Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot objavio je danas poruku Aleksandru Vučiću da je 24 poslanika EP zatražilo od EU nezavisnu istragu izbornih neregularnosti u Srbiji.
"Dragi predsedniče @avucic, ovo nije ni zavera, niti kampanja socijalista. Vi ste totalno izolovani", naveo je Rot.
 
On je naglasio da su 24 poslanika iz cele Evrope pozvala Evropsku uniju da istraži izborne nepravilnosti i da uputi preporuke kako bi se osigurali slobodni i fer izbori u Srbiji.
Rot je na društvenoj mreži Iks objavio i zvaničan dokument 24 evropskih političara, među kojima su i šefovi spoljnopolitičkih odbora nekoliko nacionalnih parlamenata, kojim se predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i drugi predstavnici EU da pokrenu istragu o optužbama za prevaru na decembarskim izborima u Srbiji.
U pismu evropskih zvaničnika, u koje je briselski portal Politiko imao uvid, apelovano je da se sprovede nezavisna istraga o svim prijavljenim izbornih nepravilnosti u Srbiji i tvrdnjama o prevari.
 
 
Među 24 potpisnika pisma su predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog parlamenta Mihael Rot i njegov kolega iz Francuske Žan Luj Burlanž, kao i predsednici spoljnopolitičkih odbora Italije, Danske i Luksemburga.
  • Pitanje

    21.01.2024 12:18
    A
    Ako Hil kaze da su izbori ok, onda su ok.
  • Zox CG

    20.01.2024 16:34
    To Bosanac
    Zna Rot dobro đe je Srbija .
    Pa đed i otac su mu u dva navrata /' 14 i' 41 /dolazili.
    A znamo dobro kojim dobrom Njemci dolaze na Balkan.
  • Petar PP

    20.01.2024 13:52
    Gde su ovi bili kada je DJB obarao izbore sa dokazima krađe na 2700 biračkih mesta? Ah da, slučajno ih nije interesovalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.