Nakon trovanja više od 100 radnika, počeo uviđaj u fabrici u Aleksincu

U fabrici "Magna" u Aleksincu u kojoj se juče otrovalo 105 radnika, nadležne službe počele su da vrše uviđaj, potvrđeno je u Policijskoj upravi u Nišu.
Nakon trovanja više od 100 radnika, počeo uviđaj u fabrici u Aleksincu
Foto: Pixabay
Uviđaj se obavlja zbog utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do trovanja.
Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.
Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je danas da će svi pacijenti, radnici fabrike "Magna" u Aleksincu koji su doživeli trovanje od isparenja lepka, biti pušteni na kućno lečenje.
 
Pregledano je ukupno 105 pacijenata sa simptomima trovanja, od kojih je četvoro zadržano u Zdravstvenom centru Aleksinac, a šestoro upućeno u UKC Niš.
 
Svi pacijenti zadržani tokom noći u bolnici stabilnog su zdravstvenog stanja.
 
Iz Nacionalnog centra za kontrolu trovanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu potvrdili da su da su radnici bili izloženi isparenjima lepka koji se koristi za tapaciranje poda i stranica automobila.
  • Цеца

    18.01.2024 15:45
    Није страшно када дуваш лепак само ти оде нервни систем,страшно је када доручкујеш председникову саламу па ти све оде ,и плата и радно место

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.