Izašao prvi broj Službenog lista Beograda sa izveštajem o izborima - datiran na 3. januar

Na sajtu Službenog lista Beograda, nakon što je drugi ovogodišnji broj objavljen 5. januara, danas je izašao i prvi broj u kome je objavljen Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Beograda.
Izašao prvi broj Službenog lista Beograda sa izveštajem o izborima - datiran na 3. januar
Foto: 021.rs
Broj koji je danas izašao, kako je preneo Insajder, ima datum 3. januar i objavljen je na sajtu nakon zatvaranja pisarnice Ustavnog suda koja radi do 14 časova.
N1 navodi da je rok za žalbu opozicije Ustavnom sudu 15 dana od objavljivanja Ukupnog izveštaja, što znači da je danas poslednji dan za obraćanje Ustavnom sudu koji jedini može da donese odluku o poništavanju izbora, što traži i opozicija.
Viši sud u Beogradu je danas odbacio i poslednji prigovor birača Natalije Stojmenović na Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, čime je Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda postao pravnosnažan, odnosno konačan, rekao je predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić.
 
Kako je saopšteno iz GIK, ovim su izbori za odbornike Skupštine grada Beograda, održani 17. decembra 2023. godine i ponovljeni na tri biračka mesta 30. decembra 2023. godine okončani odnosno završeni.
 
Lukić je naveo da su se time stekli i uslovi da Gradska izborna komisija rešenjem dodeli mandate kandidatima sa izbornih lista koje su osvojile odborničke mandate, nakon čega će otpočeti rokovi za sazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.