Tepić: Vučić je prešao sve granice u laži, plaši se međunarodne istrage o izborima

Potpredsednica SSP Marinika Tepić izjavila je da je režim prešao sve granice u lažima, bezakonju, mržnji i podelama, kriminalu i korupciji, zarobio sve institucije, ugrozio slobodu medija i izbora.
Tepić: Vučić je prešao sve granice u laži, plaši se međunarodne istrage o izborima
Foto: 021.rs
Dodala je i da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić plaši međunarodne istrage jer su, kako je naglasila, izbori pokradeni.
 
"Adminstracija Evropske unije (EU) je spora, ume i da nas razočara, ali kada se ovako pokrene, onda ide kao buldožer. A to je vreme došlo", rekla je Tepić u intervujuu za današnji list Nova, komentarišući dešavanja u Evropskom parlamentu (EP).
Prema njenim rečima, ono što se čulo na sednici EP već se odrazilo na borbu opozicije da se ponište izbori, između ostalog, i kroz najnoviji zahtev predsednika spoljnopolitičkih odbora parlamenata Nemačke, Francuske, Britanije, Italije i drugih,brojnih država Evrope, koji od šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen traže da EU spovede nezavisnu istragu o optužbama za izbornu prevaru u Srbiji.
 
Kako je Tepić navela, "može Vučić da glumata da ga sve ovo kao ne tangira, ali kad bi zaista bilo tako, pa on sam bi još juče pozvao na nezavisnu međunarodnu istragu o izborima, siguran u 'čistotu' izbora, kako tvrdi, ali nije".
"Zašto nije? Zato što ne sme. Zato što zna šta je radio. Zato što zna da je uhvaćen u krađi", naglasila je Tepić.
 
Na pitanje o njenom štrajku glađu, ona je navela i da takav postupak vredeo  dodajući da "danas i Beograd i Srbija, ali i ceo svet znaju da su Vučić i njegov režim pokrali izbore i pokreću se brojne inicijative za sprovođenje nezavisne istrage o izbornoj krađi i da se zbog toga izbori ponove".
  • Beogradjanka

    20.01.2024 18:08
    Marinika Tepic je nasa Margaret Tacer. Konacno!
  • ВладаВ

    20.01.2024 14:44
    "Крађа"
    Народ је рекао своје...
    "Покрађени" су лажови
  • YYY

    20.01.2024 14:42
    I petog oktobra se ništa ne bi promenilo, da policija nije otkazala poslušnost režimu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.