Vučić: Rekonstrukcija svih glavnih porodilišta u Srbiji narednih godina, kao i u Banjaluci

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ulaganja u rekonstrukciju porodilišta u Srbiji, ali i povećanje budžeta za retke bolesti.
Vučić: Rekonstrukcija svih glavnih porodilišta u Srbiji narednih godina, kao i u Banjaluci
Foto: 021.rs
Kako je rekao, sva porodilišta u nekoliko glavnih gradova u Srbiji biće u naredne četiri godine rekonstruisano.
 
"Prvo ćemo rekonstruisati porodilišta u Beogradu, zatim u Nišu, tamo je jako loše stanje, a potom u Kragujevcu i Novom Sadu", rekao je predsednik.
Dodao je da će isto uraditi i u dogovoru sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Banjaluci.
 
"Kada majka hoće da podari život, a onda ode u prostorije u kojima ne radi česma u toaletu ili nije sve čisto i uredno, onda je to za nas loše. Ako hoćemo više dece, a ne možemo da uredimo porodilišta, onda smo licemerni", rekao je Vučić.
Istakao je da će projekti za rekonstrukciju porodilišta Višegradska i Narodni front biti uređeni za dva meseca, nakon čekanja dve godine.
 
Vučić je dodao da će se budžet za retke bolesti i inovativne lekove povećati za više od 200.000 miliona evra u naredne tri godine.
  • Sima

    21.01.2024 11:26
    @R.Srpska

    Ima u vašem komentaru neke istine, ali nemojte se baš praviti naivni. Zna se u kom kontekstu poslednjih događaja ljudima to smeta, baš kao što im smetaju i stadioni i raznorazni mega-projekti, a mnoge druge svakodnevne i bitne stvari nisu uređene. Tako da nam nemojte sad ovde prodavati veliku uvređenost.
    Da nema pomoći iz srpskog budžeta, R. Srpska bi odavno bankrotirala. I neka se pomogne, nemam(o) ništa protiv.
    O tome šta ko, kako i koliko donosi u Srbiju i ko koga izrabljuje mogli bi smo naširoko. Samo, nemojte se baš zaletati sa tom pričom. Ličite mi na one "dođoše" koji su ubeđeni kako su doneli procvat i svetlost, a spavali sa stokom pre nego što su došli (ne podsmevam se, konstatujem).
  • xqt

    21.01.2024 06:48
    vrdalama folira i dalje
    Milošević je bio poreklom iz Crne Gore, ali nije popravljao porodilišta po Podgorici.
  • R.Srpska

    21.01.2024 00:01
    Znalo se da će svima bosti oči Banja Luka u naslovu.
    Ako se potrudite pa pročitate tekst vidjećete da piše da neće rekonstruisanti porodilište u BL, već da će o tome razgovarati sa Dodikom.

    Svima vam to smeta, a ne smeta vam da izrabljujete i kradete od radnika iz R.Srpske i držite ih neprijavljene, jer nemaju državljanstvo.

    Za 5 godina života u Bg, prosječan student iz R.Srpske unese više novca u Srbiju nego za svih 19 godina provedenih u BIH.

    Svaki drugi narod nam je naklonjeniji od Srba iz Srbije. Čast izuzecima.
    Zato i Srbi iz HR i BIH , masovno napuštaju Srbiju i idu u druge zemlje.

    Nije problem toliko ekonomija koliko je problem rasizam ljudi u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija