Ponovo lete avioni iz Beograda: Ministarstvo kaže da je operater aerodroma jedini krivac za problem

Verica Ječmenica, pomoćnica ministra saobraćaja, izjavila je da je do zastoja u radu aerodroma "Nikola Tesla" došlo usled greške u funkcionisanju službi operatera na Aerodromu.
Ponovo lete avioni iz Beograda: Ministarstvo kaže da je operater aerodroma jedini krivac za problem
Foto: 021.rs (arhiva)

Prema njenim rečima, "operater aerodroma jedini snosi odgovornost za probleme koji su nastali", prenosi Blic.

"Danas oko 17 časova u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravaju da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, koji su prethodno prošli kontrolu. Putnici koji su sleteli u 16.16h, letom iz Skoplja, odveženi su autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere", rekla je Ječmenica.
Dodala je da je MUP u 17.22h prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije.
 
MUP je naveo da je zbog te situacije zatražio da se zaustavi dalja pasoška kontrola na izlazu iz zemlje i ulazak novih putnika u tranzitnu zonu, dok se ne izvrši pražnjenje te zone i ponovi bezbednosni pregled svih lica.
 
Bezbednosna provera tranzitne zone na aerodromu, gde je došlo do nedozvoljenog mešanja putnika sa različitih destinacija, završena je i putnici se vraćaju u tranzitnu zonu uz bezbednosni pregled koji obavlja osoblje operatera aerodroma, saopštio je MUP oko 21h.
 
Navode da je pasoška kontrola novih putnika normalizovana.
 
Prvi avion koji je posle blokade poleteo, otputovao je za Barselonu u 21.30h.
 
Naložena inspekcija
 
Ječmenica je rekla da je na aerodromu "Nikola Tesla" kasnilo 17 letova Er Srbije, a da je Er Srbija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.
 
"Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih osoba prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran", poručila je Ječmenica.
  • Novi

    22.01.2024 11:25
    Dobar neki operater, verovatno da nemano boljeg,
  • Jogi Letač

    22.01.2024 09:22
    Prosto je neverovatna ova zabuna! Što se tiče aerodroma Nikola Tesla, domaći letovi su jedino iz Niša i dal ima neki let iz Kraljeva. Uvidom u red letenja sa ANT se vidi da trenutno nema letova ka i prema Nišu. Što bi rekli, terminal 1 i ne radi. I koja je onda šansa se ovako pogreši? Osim toga, putnici koji su seli u Skoplju u avion su morali proći bezbednosnu proveru tamo, šta je tu razlika dali su krenuli ka Beogradu ili Minhenu. Ovo je opravdanje tipa kako se u vicevima opravdava mali Perica što je zakasnio u školu.
  • V5

    22.01.2024 07:59
    Malo humora
    Prosto je čudo koliko ima primera kako razni sistemi u tigru ne zakazuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija