Vučić: Da mogu, sutra bih kopao litijum

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi "sutra" kopao litijum kad bi ta odluka od njega zavisila, "ali nažalost ne zavisi".
"O litijumu sam govorio i ranije i danas isto - to je naše belo zlato, naše blago, ali ako smo dovoljno glupi da se odreknemo svog zlata ili nafte - nemam ništa protiv", rekao je Vučić novinarima u Skoplju i dodao kako prošla Vlada Srbije nije imala snage da izdrži pritiske.
Rekao je da želi uspešnu Srbiju, da raste brže, a oni žele da joj zaustave rast. 
"Da se ja pitam, sutra bismo počeli, uz najveću moguću zaštitu životne sredine, građana, na nemačkom primeru da to izvedemo ovde", dodao je Vučić.
 
On je ocenio da bi trebalo razgovarati sa narodom, obezbediti ogromne plate, uspeh Loznice, Mačve, Podrinja.
 
"Hoće li biti ili ne, na žalost, ne zavisi od mene", rekao je Vučić. 

Komentari 79

  • prof.

    26.01.2024 14:52
    Na svom placu
    Ni na svom placu se ne mogu izvoditi bahanalije a da za to ne budu pitane komšije. Ako se komšije slažu neka kopa u Jajincima, tamo ima raznih ruda.
  • Raša

    26.01.2024 11:32
    Kramp
    Kupi kramp pa kopaj. Trebaće ti za novi posao.
  • Goran

    25.01.2024 09:57
    Jednom na kratko vidiš čoeka i sve je oma jasno, ovog čoeka gledaš svaki dan, ceo dan i sve je nejasnije ono što se vidi a on sve ubeđeniji u ono što govori...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija