Odbačena prijava protiv Zorane Mihajlović za pogibiju rudara u rudniku "Soko", kriva "viša sila"

Krivična prijava protiv bivše ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović i rukovodstva rudnika "Soko" kod Sokobanje, za smrt osmorice i povrede 18 rudara, odbačena je, piše Nova.rs.
Odbačena prijava protiv Zorane Mihajlović za pogibiju rudara u rudniku "Soko", kriva "viša sila"
Foto: 021.rs
Stav Osnovnog tužilaštva u Aleksincu je, prema informacijama Nova.rs, da je za pogibiju rudara kriva "viša sila".
U nesreći koja se dogodila u kopu rudnika lignita "Soko" 1. aprila 2022. godine, oko četiri sata ujutru, poginulo je osam rudara, dok je njih 18 povređeno. Do tragedije je došlo usled curenja metana.
Krivičnu prijavu je, u ime porodica poginulih, podneo advokat Bratislav Stojanović, koga je jedna klijentkinja obavestila da je krivična prijava odbačena, a da je za smrt rudara kriva "viša sila".
 
"Mi ćemo se žaliti na ovu odluku jer ovo nikako ne može da se podvede pod višu silu, jer ti ljudi nisu stradali od udara groma, već od gušenja zbog visoke koncentracije metana u jami. Nije viša sila jer je rad u oknu mogao i trebalo da bude prekinut usled većeg prisustva metana u jami, o čemu je bilo jasnih znakova", rekao je Stojanović za portal Nova.rs.
  • Bill

    22.01.2024 15:13
    Barem znamo ko je ovde najviša sila!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.