UNS: Isti žandarm nasrtao na fotoreportera Bete i snimatelja Al Džazire na protestima

UNS je saopštio da su došli do saznanja da je na protestima 24. decembra, ispred Skupštine Beograda, na fotoreportera Bete i snimatelja Al Džazire nasrtao isti pripadnik žandarmerije.
UNS: Isti žandarm nasrtao na fotoreportera Bete i snimatelja Al Džazire na protestima
Foto: FoNet (Ana Paunković)
Medijske ekipe nalazile su se desno od skupštinske zgrade, iznad garaže, bliže ulici Dragoslava Jovanovića, i nekoliko minuta nakon početka intervencije počelo je hapšenje učesnika protesta koji su bacali predmete ka policiji, rekao je za UNS izvor koji je želeo da ostane anoniman.
 
Ekipa Al Džazire emitovala je program uživo i nije se pomerala sa mesta na kom je bila pre policijske intervencije.
Grupa novinara, fotoreportera i snimatelja ostala je iza formiranog kordona, odakle je, prema informacijama UNS, došao uniformisani žandarm koji je uz povike, psovke i pretnje gurao fotoreportera Bete, krenuo za njim kada se on odmicao i probao da skine fotoaparat koji je on držao oko vrata.
 
Taj žandarm je, saznanja su UNS, nasrnuo i na snimatelja Al Džazire.
Njegov glas se čuje u programu koji je emitovan uživo, pre nego što je spuštena kamera, a novinarka koja je bila u direktnom prenosu uzviknula "Čekajte šta radite…novinari smo". Ona je tada gledaocima rekla da je žandarm uhvatio za vrat snimatelja.
 
Kada je osoba koja nije bila u uniformi, a izvor UNS pretpostavlja da je policajac u civilu, rekla žandarmu da se skloni i da ne dira novinare, on se udaljio.
 
U saopštenju se navodi da je Udruženje novinara Srbije ova dva slučaja zabeležilo u bazu napada, pretnji i pritisaka na novinare i medijske radnike, a saznanja će izneti i na sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara, u kojoj su predstavnici novinarskih i medijskih udruženja, tužilaštva i policije.
  • mrela

    22.01.2024 23:45
    Majkan bi malo da tuce, pa nije se valjda za dzaba zaposlio u policiji..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.