Dok se lokalna vlast "vadi" na birokratiju, roditelji sami u školi napravili normalan toalet

Roditelji petnaest đaka mesta Čukljenika kod Leskovca, tokom zimskog raspusta, napravili su sanitarni čvor u zgradi škole i tako rešili višedecenijski problem korišćenja poljskih toaleta.
Dok se lokalna vlast "vadi" na birokratiju, roditelji sami u školi napravili normalan toalet
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Nismo imali ni vodu nego smo se posipali flašama, sad imamo i vodu i vece", kaže za RTS učenica Darija Milošević.
 
Uz toplu vodu, lepo uređeni toaleti. Više neće morati po minusu, snegu i kiši napolje, u urušene toalete.
Kako navodi RTS, roditelji su uzeli stvar u svoje ruke i raspust iskoristili za radove. Sve poslove uradili su sami.
 
"Mi sve to radimo zbog naše dece i trebalo bi sve to i lokalna samouprava i svi da vide kako se borimo za svu našu decu", kaže jedan od roditelja Milan Stanković, a drugi roditelj Vladimir Ristić dodaje: "Nameštali smo vrata, probali smo nešto, ali nema svrhe nije bilo svrhe, onda smo se kao roditelji skupili i održali jedan sastanak".
Zgrada u kojoj je smeštena četvororazredna škola u vlasništvu je "Srbijašuma", zbog toga matična škola godinama ovde ništa ne ulaže. Od vrata do parketa sve je zasluga roditelja i učiteljica.
 
Na pitanje da li su pokušali ranije, organizatorka akcije Jelena Janković kaže: "Ranije smo pokušavali, ali pomoć nikakvu nismo dobili ni od koga".
 
I za učiteljice je bilo radno tokom raspusta. 
 
"Nije nam bilo lako, ali ipak su deca važnija, mi smo više gledali da njima bude kako treba i zahvaljujući roditeljima postigli smo ono što smo hteli", navodi učiteljica Svetlana Pešić.
 
"Blago nama sa ovim roditeljima zaista su vrlo, vrlo aktivni i zaiinteresovani za bilo koju akciju u školi", kaže učiteljica Olivera Ilić.
 
Na teritoriji Leskovca ima više od 100 školskih objekata, od kojih je sedam sa poljskim toaletima. U nadležnoj gradskoj upravi tvrde da im nerešeni imovinsko-pravni odnosi i spora republička administacija vezuju ruke.
  • zzz

    23.01.2024 17:40
    Ne može to tako
    Možda će te roditelje da optuže za pokušaj rušenja sistema jer su se umešali u vrdalaminu nadležnost.
  • Minja

    23.01.2024 13:59
    Na jednom wc-u može da se ukrade sića od par hiljada evra, na autoputevima, Beogradu na vodi, Novom Sadu na vodi, stadionima, metrou i EXPU desetine milioniona.
  • /

    23.01.2024 12:42
    /
    tokom djindjica toaleti su pravljeni donacijama iz eu.
    svaka skola sredjena od njih je imala tablu na ulazu.

    naravno udbi je to smetalo pa su vremenom table poskidane.
    sada skole sredjuje pranje love narkotika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija