Mihajlović objavila krivičnu prijavu koju je podnela protiv 14 osoba: Odgovorni za nesreću imaju ime

Bivša ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović objavila je večeras na svom Instagram nalogu krivičnu prijavu koju je Okružnom tužilaštvu u Nišu podnela protiv 14 lica.
Mihajlović objavila krivičnu prijavu koju je podnela protiv 14 osoba: Odgovorni za nesreću imaju ime
Foto: 021.rs
Kako dodaje, smatra da su odgovorni za nesreću u rudniku u Aleksincu.
 
"Dok sam vršila funkciju ministarke rudarstva i energetike, nakon što je posle strašne nesreće Tužilaštvo u Aleksincu reklo da nema odgovornih, kao odgovorna osoba sam podnela krivičnu prijavu sa materijalnim dokazima protiv 14 lica. Nisam ćutala i neću nikad ćutati na nepravdu, laži i kriminal. Odgovorni imaju svoje ime i prezime i navedeni su u prijavi", napisala je ona.
Datum na prijavi je 12. avgust 2022. godine.
Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Ministarstvo rudarstva i energetike podnelo protiv 14 osoba zbog nesreće u rudniku "Soko", u kojoj je poginulo osam, a povređeno 20 rudara.
 
To je treće odbijanje tužilaštva da pokrene krivični postupak zbog nesreće u rudniku "Soko" i drugi odbačaj krivične prijave koju je podnelo Ministarstvo rudasrtva i energetike.
 
Rešenja o odbijanju krivične prijave u ponedeljak su stigla na adrese porodica nastradalih.
  • Aleksej

    11.04.2024 07:01
    Srpska Nepismena Stranka
    Kasno Zoko, kasno.
  • Selo

    25.01.2024 00:48
    Jel to ona što je godinama bila na čelu ministarstva za nenadležnost
  • Dr mr

    24.01.2024 18:36
    Podrska
    More ja bih da je PODRZIM bar sad kad nije ministarka.Bar na kratko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.