"Borba" za novu fotelju: Nikola Selaković najozbiljniji kandidat za predsednika Skupštine

Najveće šanse da preuzime funkciju predsednika Skupštine Srbije ima ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, objavio je večeras portal Nova.rs.
Kako prenosi Nova.rs, u igri za predsednika parlamenta su tri imena - dosadašnji predsednik Vladimir Orlić, premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić i ministar Selaković.
 
Najveće šanse da preuzme funkciju predsednika Narodne skupštine ima Nikola Selaković, navodi sagovornik portala.
Prema zakonskim rokovima, konstitutivna sednica Narodne skupštine treba da se održi u roku od 30 dana od kada Republička izborna komisija proglasi konačne rezultate izbora, što je 11. februar.
Selaković je jedan je od osnivača Srpske napredne stranke, a kada je jula 2012. formirana Vlada Srbije, postavljen je za ministra pravde i državne uprave.
 
Posle vanrednih izbora 2014. godine ponovo je izabran na funkciju ministra pravde, koju je obavljao do 2016. godine, kada je izabrana nova vlada. Selaković je od 2017. do 2020. godine obavljao funkciju generalnog sekretara predsednika Republike.
 
U Vladu se vratio 2020. godine i na dve godine obavlja funkciju šefa diplomatije, a od 2022. godine je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
  • zztop

    24.01.2024 11:43
    Pa jel to mesto nije obećano tapšaču marku đuriću ...
  • Mare

    24.01.2024 08:31
    @Olovka
    Kako nije? Pa uveo vam je cuveni program "Sozis" na vase veliko zadovoljstvo i bicem vas naterao da ga koristite i ako vise ne radi nego sto radi. Ali novac ulozen u to (zna se ko ga je radio i kome je lova otisla) se morao opravdati.
  • Kile

    24.01.2024 08:27
    A pomoćnik? Da neće on biti ministar? Pa da povede sve eminentne koje je dovukao u čistoću. Neka mu tamo budu pomoćnici,a sekretaricu ima svakako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija