Nada Macura otvara prvu sednicu Skupštine Srbije, pomagaće joj Marko Milošević

Prvoj sednici Narodne skupštine predsedavaće lekarka u penziji Nada Macura, koja je najstarija narodna poslanica u četrnaestom sazivu parlamenta.
Kako prenosi N1, nekadašnja portparolka Hitne pomoći, koja je postala čuvena po svojim savetima za očuvanje zdravlja, među kojima je možda i najpoznatiji onaj o "slojevitom oblačenju", napuniće 28. januara 76 godina.
 
Poslanički mandat pripao joj je kao 59. na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", koju predvodi Srpska napredna stranka.
Macuri će u radu pomagati po jedan najmlađi poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata, a jedan od njih biće Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.
Za narodnog poslanika Milošević je izabran kao treći na listi "Ivica Dačić - premijer Srbije", a rođen je 14. januara 1999. godine.
 
Najmlađa među novoizabranim poslanicima je programerka iz Priboja Nastasja Baković sa liste "Srbija protiv nasilja", koja je rođena 1. novembra 1999. godine.
 
Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije saziva predsednik parlamenta iz prethodnog saziva, tako da se sednica održi najkasnije 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, odnosno do 12. februara.
  • Otpor

    29.01.2024 09:46
    Berlinski zid
    Deda unazadio zemlju 300 godina a unuk otvara Narodnu skupštinu, kakva poezija!!!
  • Lala

    27.01.2024 08:24
    Ostaje nam samo Nada
    Nada je zlatni presek slojevitog treša koji tkamo u Srbiji...nadajmo se
  • Narod

    26.01.2024 17:49
    Je normalan
    Narod nije birao ove. Izbori su pokradeni jer pošten narod ne ume u svilenim rukavicama da se bori protiv razbojnika. Ovo nije slika narodne volje. Narod je normalan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija