Tužilaštvo o masovnom trovanju u radnika: Preduzete su mere u cilju otkrivanja uzroka

Povodom trovanja radnika u fabrici "Magna" u Aleksincu, Osnovno javno tužilaštvo u tom mestu saopštilo je da su odmah preduzete radnje i mere u cilju otkrivanja uzroka trovanja.
Tužilaštvo saopštava da su zbog slučaja trovanja u Aleksincu, uključene policija, inspekcije-sanitarna, veterinarska i inspekcija rada, Uprava za vanredne situacije, te da su uzete izjave od relevantnih aktera događaja, kao i da je naložena toksikološka analiza krvi.
"Merenje i ispitivanje vazduha u hali obavio je posle prvog incidenta Institut za kvalitet radne i životne sredine ‘1. maj’ iz Niša i nije utvrdio prisustvo otrovnih isparenja, a posle drugog incidenta Institut za javno zdravlje Novi Sad-Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika", podseća aleksinačko tužilaštvo, prenosi RTS.
Ističu da se rezultati tih analiza očekuju u narednom periodu, s tim "da su danas ponovo izvršili dodatna uzorkovanja na licu mesta, imajući u vidu rezultate analiza uzoraka uzetih 20. januara, posle drugog incidenta".
 
O novim saznanjima Tužilaštvo će, navode, blagovremeno obavestiti javnost, vodeći računa da se ne ugrozi istražni postupak.
  • V5

    25.01.2024 07:22
    Dok dlanom o dlan
    Što ne pitaju nepomenika? On sve zna, čak i više od toga.
  • Realista

    24.01.2024 22:15
    bezveze
    Trebali su samo da pošalju gradonačelnika kao i prvi put - on bi to sve sam utvrdio...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija