Student u kućnom pritvoru: Srbija nije represivna kao Putinova Rusija, ali polako klizi ka tome

Student Pravnog fakulteta Dimitrije Radovanović, kojem je izrečena mera kućnog pritvora zbog učešća na protestu ispred Skupštine Beograda, izjavio je da Srbija nije represivna kao Putinova Rusija.
Student u kućnom pritvoru: Srbija nije represivna kao Putinova Rusija, ali polako klizi ka tome
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Međutim, kako je dodao, "polako klizi ka tome".
 
Radovanović, koji kućni pritvor izdržava u Studentskom domu "Patris Lumumba" u Beogradu, za nedeljnik NIN je rekao da se ovdašnja vlast još nije toliko osilila. 
"Moći će da se osili samo onoliko koliko im mi to dozvolimo", ukzao je on.
 
On je rekao da je na protest 24. decembra prošle godine, na koji je pozvala koalicija "Srbija protiv nasilja", otišao "da izrazi nezadovoljstvo zbog flagrantne, bezobrazne krađe" na izborima koji su održani sedam dana ranije.
Na pitanje kako, kao budući pravnik, gleda na društvo u Srbiji, Radovanović je rekao da "nije razvijena politička svest kod ljudi".
 
"Mnoge stvari prolaze tek tako, a ne bi smelo. Postalo je normalno da se krade", rekao je Radovanović.
 
Na pitanje da li je ranije bio hapšen, i da li je bio u sukobu sa zakonom, s obzirom da je Viši sud odbio žalbu njegovih branilaca da se brani sa slobode, Radovanović je odgovorio da nije, i da ga "policajci nikada u životu nisu ni legitimisali".
  • Sasa

    25.01.2024 17:52
    Zna li se razlog zašto je u (kućnom) pritvoru? Zašta ga terete? Jesu li optužbe neosnovane?
  • Slavko, Oslo

    25.01.2024 16:45
    Bio sam u tvojim godinama
    Zivim dugo u Norveskoj a posetio sam jos u mnoge "demokratske" drzave zapada. Bio sam u SAD, Kanadi, skoro celoj Evropi... Bio i u Rusiji. Poslednji put u Kalinjingradu u septembru 2023. Odusevio se kako narod zivi u Kalinjingradu. Kakve bre sankcije! Nemas ti decko pojma sta je represija! Dodji u Norvesku da vidis sta je cenzura u medijima. Vesti su bukvalno samo americke, samo copy-paste. Dodji ovamo da vidis kako ti na kulturan nacin kontrolisu zivot. Dimitrije sine, mlad si i zelen. Ti imas dokaze da se na izborima dogodila bezobrazna krađa?
  • Srki

    25.01.2024 14:11
    Даће бог па да и код нас буде као у Русији.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija