Vučićeva savetnica: Nikada se nije desilo da se mediju ne dozvoli izveštavanje jer je nepodoban

Savetnica za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Suzana Vasiljević, izjavila je da svi mediji imaju jednake šanse da postave pitanja na događajima koje organizuje.
Vučićeva savetnica: Nikada se nije desilo da se mediju ne dozvoli izveštavanje jer je nepodoban
Foto: 021.rs
Kako je rekla Vasiljević, nikada se nije desilo da se nekom mediju ne dozvoli izveštavanje zato što je "nepodoban".
 
Vasiljević je za današnje izdanje lista Politika rekla da "za razliku od konferencija za medije predstavnika opozicije, gde se redovno dešava da 'nepodobnim' medijima ne daju ni da uđu", na konferencijama i događajima koje ona organizuje "tako nešto se nikada nije desilo".
"Niko nikada nije bio udaljen s konferencije za novinare ili događaja. Ne znam kako su tako brzo zaboravili kako je nekada izgledalo kada su oni uređivali medije u Srbiji. Danas imate desetine opozicionih portala, štampanih i elektronskih medija. Može li neko da se seti koliko je opozicionih medija bilo do 2012. godine? Nijedan. Rečima i slovima. Svi su tada bili pod kontrolom vlasti i Demokratske stranke", kazala je Vasiljević.
Ona je kazala da ne pravi podelu na podobne i nepodobne medije.
 
"Ne pravim i to nikada nisam radila. Komuniciram profesionalno sa svim medijima podjednako i nikada ne pravim razliku. Ja ne odlučujem da li je neko dobar, loš i u čijem interesu taj neko radi, o tome odlučuju čitaoci i gledaoci medija u Srbiji", rekla je Vasiljević.
 
Ona je kazala i da je "osnovni problem naše opozicije to što oni danas misle da će im prisustvo na javnom servisu omogućiti da dođu na vlast".
 
"Znajući ih dobro i gledajući iz ugla savetnika za medije, mislim da bi za njih bilo bolje da ne idu ni u jedan medij, nego da krenu po Srbiji i da nešto konkretno rade. Da narod shvati da oni nešto možda i mogu da ponude, a ne samo da pričaju o uspesima koji bi možda bili kada bi oni imali više vremena na RTS-u", rekla je Vasiljević.
  • BGD 011

    25.01.2024 18:22
    Uvrede samo pljuste
    Gospodjo Vasiljevic, zato vas predsednik Vucic vredja i ponizava sve medije i njihove novinare koji nisu njemu bliski.
  • pera

    25.01.2024 13:08
    ..
    Fontana ne curi.
  • /

    25.01.2024 12:17
    Ne priznaj
    Eto šta su savetnici naučili našu vlast: nikada ništa ne priznaj, ni onda kada je nešto milion posto laž i kad svi to vide. I uvek tvrdi da je nešto belo, makar ceo svet vidi da je to crno. To je od nedavno nešto novo u Srbiji. Oni savetuju, kad je vlast u tvojim rukama, uradi onako kako tebi odgovara, makar se sav narod bunio. Jer, vlast je u tvojim rukama, a ne u rukama naroda. Siguran sam da je savet pogrešan, kako na kratak, tako i na dugi rok, i da će mnogi to kasno uvideti. A savetnici debelo naplaćuju svoje pogrešne i štetne savete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija