Ministarstvo: Neosnovane tvrdnje Ukrajine da Miloš Biković podržava genocid

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ukazalo je danas da su neosnovane tvrdnje da poznati glumac Miloš Biković podržava genocid i krši međunarodno pravo.
Ministarstvo je saopštenjem reagovalo na reakciju Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine na mreži Iks, povodom vesti da će Biković glumiti u novoj trećoj sezoni globalno poznate serije "Beli lotus".
 
U toj objavi ukrajinsko ministarstvo je zapitalo televizijsku mrežu HBO da li je u redu da rade sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo. Dodali su da Biković podržava Rusiju od početka invazije.
"Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo. Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji", navodi se u saopštenju srpskog ministarstva.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je Milošu Bikoviću, na Dan srpske diplomatije 2019. godine, uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu.
 
Biković je veoma aktivan kao glumac i producent u ruskoj kinematografiji, a od februara 2021. poseduje i rusko državljanstvo.
 
  • Limburg

    26.01.2024 11:26
    Ko je milos bikovic?
  • @Nikola

    26.01.2024 07:46
    A da pitaju tebe da li smeju da imaju mišljenje? E, vidiš, zato oni neće da budu pod rusijom. Jer u rusiji ko ima mišljenje, taj padne s prozora.
  • Garisa

    26.01.2024 07:44
    ? ? ?
    Ministarstvo inostranih poslova tumaci stav glumca Bikovica?!? Je l Bikovic ne ume sam da da tumacenje, demanti, objasnjenje, ako smatra da je to potrebno? Zasto se Dacic, u ime drzave Srbije, izjasnjava o pitanju koje je iskljucivo privatna stvar gradjanina Srbije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija