"Aseko" o tvrdnjama Tepić: Odbacujemo povezivanje kompanije sa ljudima iz javnog i političkog života

Kompanija "Aseko" ("Asseco SEE") reagovala je na navode potrpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.
"Aseko" o tvrdnjama Tepić: Odbacujemo povezivanje kompanije sa ljudima iz javnog i političkog života
Foto: 021.rs
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je u sredu da se Ana Brnabić "ućutala" povodom hakerskog napada na Elektroprivredu Srbije.
 
"Zna da su EPS i Katastar dali milione evra njenom bratu Igoru Brnabiću i firmi Asseco baš za IT rešenja. A baš čudno što su hakeri tako lako probili sisteme sa vrlo osetljivim podacima", navela je Tepić na platformi X (bivši Tviter).
Tim povodom oglasila se kompanija "Aseko", navodeći da Tepić svojim tvrdnjama narušava ugled i "nanosi štetu poslovanju kompanije na regionalnom nivou".
 
"Ističemo da 'ASSECO SEE Srbija' nije povezan sa tim događajima. Netačne tvrdnje koje je iznela gospođa Tepić direktno narušavaju integritet i reputaciju kompanije 'ASSECO SEE' i smatramo da smo zloupotrebljeni u političke svrhe. Naglašavamo da su naši poslovni odnosi u potpunosti transparentni i bazirani isključivo na profesionalnim kriterijumima i zakonskim regulativama. 'ASSECO SEE' neprestano teži održavanju visokih standarda u svim aspektima poslovanja, što uključuje i jasnu distancu od bilo kakvih privatnih ili neformalnih veza sa pojedincima izvan okvira poslovnog konteksta. S tim u vezi, oštro osuđujemo i odbacujemo i svako povezivanje kompanije 'ASSECO SEE' sa ljudima iz javnog i političkog života koji nemaju apsolutno nikakve veze sa našom kompanijom", navode u kompaniji.
Kako dodaju, grupacija Asseco South Eastern Europe, u čijem je vlasništvu kompanija ASSECO SEE u Srbiji, deo je ASSECO Grupe koja posluje u više od 55 zemalja sa više od 27.000 zaposlenih, čije su članice izlistane na Varšavskoj berzi, berzi u Tel Avivu i američkoj NASDAQ Global Markets. 
 
"Tokom više od petnaest godina poslovne saradnje sa javnim sektorom u Republici Srbiji, uspostavili smo produktivne odnose sa preko 20 uglednih institucija. Naši projekti su rezultat stručnosti, predanosti i doslednosti u postizanju rezultata, čime smo stekli poverenje kao pouzdan partner. Poslujući sa javnim i privatnim sektorom u potpunosti poštujemo sva tržišna pravila i važeće regulatorne okvire, uz odgovorno i transparentno delovanje. Imajući u vidu nesagledivu štetu koju zlonamerne izjave nanose našoj kompaniji, u budućem periodu ćemo biti primorani da svoje poslovanje zaštitimo korišćenjem raspoloživih pravnih sredstava", zaključuju u ovoj kompaniji. 
  • NS

    26.01.2024 15:22
    vreme
    Ovakvih vremena nije nikada bilo! Divota! Kažeš za nekog nešto, što maštovitije, crnje i gore, to bolje. Kakvo dokazivanje, kakvi bakrači? Pusti se vest, pa neka onaj o kome se radi vidi šta će. Ko još mari za staro pravilo da treba da se dokazuje krivica, a ne nevinost i da to treba da učini onaj ko optužuje, a ne onaj ko je optužen?
  • Tz

    26.01.2024 14:57
    Tz
    Bravo Marinika pravo u metu! E koliko je ovih Nazadnjaka postalo prebogato mnogi nisu ni svesni niti bi verovali koliko je milionera i milijardera kod njih o trosku ove napaćene Srbije!
  • Del Boy

    26.01.2024 13:33
    SAP je
    kupljeno IT resenje u u oba slucaja koji su bili meta tih "hakerskih napada", a glavni za SAP u Aseko-u je pogodite ko...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.