Vučević: Od Mađarske kupujemo oklopna vozila, a prodajemo municiju

Srbija će od Mađarske kupiti oklopna vozila, a oni od nas municiju, najavio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.
On je to rekao posle sastanka sa svojim mađarskim kolegom u Budimpešti.
 
"Danas smo konkretizovali saradnju u pogledu kupovine naoružavanja i vojne opreme i sa jedne i sa druge strane. Srbija od Mađarske kupuje oklopno-mehanizovana vozila, ono što je neophodno za naše tzv. lake jedinice, ono što je uklopivo u naše postojeće sisteme i što Srbija može da modernizuje, što je vrlo korisno za pitanje bezbednosti i sigurnosti naše države", izjavio je Vučević.
Naveo je da Srbija i Mađarska nastavljaju stratešku saradnju u sklopu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.
 
Vučević je dodao da se razgovaralo o daljoj saradnji u oblasti proizvodnje i osavremenjivanja radarskih sistema i drugih sistema protivvazduhoplovne opreme.
 
"Srpska strana će po zahtevu mađarske strane prodati municiju. To je veoma dobro, tiče se namenske industrije naše države i veoma je traženo na tržištima i to ne samo onih klasičnih kalibra, već i onih najsavremenijih proizvoda koji se tiču proizvodnje municije koju Srbija danas može proizvoditi", rekao je Vučević. 
 
Naveo je i da su Srbija i Mađarska danas formirali komitet za vojno-tehničku saradnju, koji će imati sastanke dva puta godišnje, gde će se konkretizovati dalji koraci u saradnji.
 
"Ovo nije bio protokolarni sastanak, iz neke formalnosti, nego nešto što donosi konkretne rezultate, ali ja sam najrećniji što će Vojska Srbije biti još opremljenija i time Srbija još bezbednija", zaključio je Vučević.
  • Fića

    27.01.2024 12:45
    "IMT..." ?!
    "ImaliMeneTu"...?!
    :)
    Naravno, oni neeeće nikome da preprodaju, poklone, ustupe i tome slično...?!
    Hajde, zakuni se u preCednika ti tvog... :
    "Ne pomerio se JA sa ovog mesta, ako bude drugačije..."...?!
  • Ludi Milojko

    27.01.2024 10:32
    Za Vladan Lj
    Sta napriča brale leba ti?!?
  • Vladan LJ

    27.01.2024 06:40
    Za kvisling prolaz Hrvat euro i plaćaju namenskom Dačić in mean time izbori buying of time "

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija