Nada Macura neće voditi konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije: Ipak nije najstarija

Nekadašnja portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura ipak neće predsedavati konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.
Nada Macura neće voditi konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije: Ipak nije najstarija
Foto: 021.rs
Nakon objavljivanja informacije da će ona, kao najstariji narodni poslanik u četrnaestom sazivu parlamenta, otvoriti prvu sednicu, Macura je za N1 rekla da ipak nije najstarija u Skupštini Srbije, već da je to njen stranački kolega, profesor univerziteta u penziji Stojan Radenović.
 
Na portalu Otvoreni parlament, jedinom mestu na kojem se mogla pronaći informacija o datumu rođenja poslanice Srpske napredne stranke, navedeno je da je Macura rođena 28. januara 1948. godine, a na svet je zapravo došla 3. juna iste godine.
"Nisam ni sanjala da negde može da se pojavi neki drugi datum mog rođenja koji je proizvoljan. Taj datum stoji na Otvorenom parlamentu od prošle godine, pisala sam im i zamolila ih da to isprave, ali još nisu reagovali. Verujem da je greška nenamerna jer su svi ostali podaci o meni tačni", rekla je Macura.
Iste godine rođena su još dvojica narodnih poslanika, obojica sa liste SNS – profesor Stojan Radenović (9. mart) i violinista Jovan Kolundžija (4. oktobar), što znači da Nada Macura ipak nije najstariji poslanik u novom sazivu parlamenta.
 
Konstitutivnu sednicu Narodne skupštine vodiće tako profesor Radenović, kome će u tome pomagati po jedan najmlađi poslanik sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata.
 
Jedan od njih biće Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.
 
Najmlađa među novoizabranim poslanicima je programerka iz Priboja Nastasja Baković sa liste "Srbija protiv nasilja", koja je rođena 1. novembra 1999. godine.
 
Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije saziva predsednik parlamenta iz prethodnog saziva, tako da se sednica održi najkasnije 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, odnosno do 12. februara.
  • Razum

    27.01.2024 20:32
    Nada
    Draga Nado, vreme je za odmor. Odmaraj se u penziji, mani se politike

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija