Kurti ambasadorima Kvinte i EU: Evro jedina valuta na Kosovu

Premijer Kosova Aljbin Kurti je poručio da je jedina valuta na Kosovu evro i da treba poštovati odluke nezavisnih institucija kao što je Centralna banka Kosova (CBK).
Kurti ambasadorima Kvinte i EU: Evro jedina valuta na Kosovu
Foto: 021.rs
Vlada Kosova je saopštila da je tokom redovnog sastanka sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije i sa šefom kancelarije EU na Kosovu, "u cilju informisanja, diskusije i koordinacije o različitim aktuelnim temama među glavnim temama bio i Pravilnik CBK o valuti koja važi na Kosovu".
"Među glavnim temama diskusije bilo je i ono o Pravilniku Centralne banke koja se očekuje da stupi na snagu 1. februara, sa posebnim osvrtom na njegov Član 35 koji definiše da je evro jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskog platnog prometa i u platnom sistemu u Republici Kosovo je, shodno Članu 11. Ustava Republike Kosovo i Zakona o Centralnoj Banci Republike Kosovo", navodi se u saopštenju.
Kurti je na sastanku "istakao važnost poštovanja ustavnosti i zakonitosti od strane svih i istovremeno poštovanje nezavisnih vlasti, u ovom slučaju Centralne banke Kosova".
  • sara

    27.01.2024 12:53
    sara@ikomline.net
    Kurti ne bi radio to da nema podršku onih koji sada govore da se uzdrži!!!!!. Znaju oni kako da mu zaprete, ali neće!!!!. Nadam se da dolazi bolji svetski poredak!!!!!.
  • Rektor

    27.01.2024 10:19
    WW3
    Kurti radi šta hoće i kako hoće. EU čak ni ne skriva činjenicu da svojim pozivanjem na uzdržanost obe strane, pri čemu samo Kurtijeva strana donosi svakakve odluke, nedvosmisleno sve vreme odobrava svaku njegovu odluku i kao da jedva čeka svaku negativnu reakciju našeg naroda kako bi je okrenuli u svoju prednost. EU izdaje svoj pakleni plan začetka konflikta u srcu balkana i to posvaku cenu. Cena će očigledno biti ona sama!
  • Srbin sa Kosova

    27.01.2024 08:05
    NARAVNO ZBOG BANJSKOG
    Naravno da smo izgubili KiM kada je AV tamo poslao Radoicica koji je napravio haos, a akciju nije bio u stanju da sprovede, jer jedno je krasti po Srbiji i Vojvodini a sasvim nesto drugo je izvoditi akciju protiv siptarske policije. Pobegao je podvijena repa i ostavio srpske zrtve i jednu siptarsku. Zatim je AV pokrao izbore da bi sacuvao vlast, a cena je bila da preda KiM, jer ga drugacije Amerika i EU ne bi pustili da pokrade izbore i da ostane na vlasti, vev bi morao da snosi posledice za Banjsko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.