Đukić Dejanović čestitala školama Svetog Savu: Svake godine potvrđujemo značaj ovog prosvetitelja

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović uputila je danas povodom školske slave Sveti Sava čestitke svim prosvetnim radnicima, učenicima i svim zaposlenima u sistemu obrazovanja.
Đukić Dejanović čestitala školama Svetog Savu: Svake godine potvrđujemo značaj ovog prosvetitelja
Foto: 021.rs
"Slaveći svake godine 27. januara školsku slavu potvrđujemo značaj ovog prosvetitelja za našu državu. Zalagao se za opismenjavanje naroda, podižući mnogobrojne manastire, crkve i škole po celoj zemlji", rekla je ministarka, koja je prisustvovala svetosavskoj priredbi u Osnovnoj školi "Majka Jugovića" u Zemunu.
Đukić Dejanović je istakla da je važno da i danas mladi naraštaji primaju ljubav prema znanju, kao i da uče da neguju prave ljudske vrednosti.                
Ona se zahvalila prosvetnim radnicima na njihovoj posvećenosti i profesionalnosti, a učenicima je poručila da na putu obrazovanja neguju prave vrednosti i drugarstvo.
  • Vojkan

    27.01.2024 17:31
    Hahaha..Komunisti slave Svetog Savu,Broz i Sloba se okrecu u grobu.
  • Roditelj

    27.01.2024 17:20
    Posle priredbe u jednoj OŠ u sred Novog Sada, izađosmo sa upitnikom da li se možda nalazimo na Kosovu?!
    Toliko nacionalizma i šovinizma u obrazovnoj ustanovi u sred Vojvodine.
    Tuga.
  • Vesna

    27.01.2024 15:04
    Eto
    Bila skoro pa liturgija u jednoj oš u NS sa sve pesmom srpkinja me majk rodila...., a škola visenacionalna kao i sve škole u Vojvodini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija