Korupcija u Srbiji kao "dobar dan": Nazadovali smo na svetskoj listi

Srbija je 104. od 180 svetskih zemalja prema percepciji korupcije, objavio je Transparensi internešenal.
Korupcija u Srbiji kao "dobar dan": Nazadovali smo na svetskoj listi
Foto: Pixabay
Srbija je pala na 104. mesto liste svetskih zemalja prema percepciji korupcije za 2023. godinu, objavio je u utorak Transparensi internešenal, prenosi Vreme.
 
Na prošloj listi je Srbija bila 101. mada je imala indeks (36), kao i sada. To znači da se, prema oceni ugledne nevladine organizacije, u Srbiji ništa pozitivno ne menja što se tiče korupcije.
Srbija 104. mesto deli sa Alžirom, Brazilom i Ukrajinom.
 
Crna Gora je na 63. mestu, od zemalja i teritorija regiona slede Severna Makedonija (76), Kosovo (83), Albanija (98) i odmah iza Srbije Bosna i Hercegovina (108).
Na prva tri mesta, kao zemlje sa najmanje korupcije, i dalje su Danska, Finska i Novi Zeland.
 
Na poslednja tri su Sirija, Venecuela i Somalija.
  • Zare

    30.01.2024 11:17
    Kod nas je i religija koruptivnog karaktera, jer se dodvorava Bogu s time sto se krsti unutar, ispred, pored a i iza crkve i to sto vise puta pro minuti uz klanjane do zemlje a u srcu i glavi trulez.
  • Stole

    30.01.2024 10:59
    Eto ko kaze da ne napredujemo
  • @Koferče

    30.01.2024 10:27
    Ah, zato znači demografija pada još više u zapadnim zemljama, jer im društva propadaju? Gde ste bili kada nam je bila potrebna vaša pamet?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.