Lazović: Sazivanjem sednice Skupštine Vučić se krije od Evropskog parlamenta

Prvi na listi "Srbija protiv nasilja" poslanik Zeleno levog fronta Radomir Lazović izjavio je da sazivanjem na brzinu sednice Skupštine Srbije, Aleksandar Vučić pokušava da se sakrije od EP.
Lazović: Sazivanjem sednice Skupštine Vučić se krije od Evropskog parlamenta
Foto: 021.rs
Dodaje da je izborna krađa prevelika da sve prođe bez posledica.
"Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije trebalo bi održati nakon zasedanja Evropskog parlamenta na kojem će biti usvojena rezolucija o izbornoj krađi u Srbiji, dakle nakon 8. februara, kada očekujemo izjašnjavanje evroposlanika. Ceo svet vidi da je Srbija u ozbiljnoj političkoj krizi, očekujem da se formira međunarodna misija koja će na osnovu izveštaja međunarodnih posmatrača nadgledati unapređenje izbornih uslova, a posebno rešavanje problema biračkog spiska i naravno ponavljanje izbora", naveo je Lazović.
On je ocenio da je to jedni način da se izađe iz krize u kojoj se nalazi Srbija, pošto su svi međunarodni posmatrači i OEBS-a i ODIHR-a i Saveta Evrope i Evropskog parlamenta, videli, ne samo kupovinu glasova, pritiske na birače i katastrofalnu medijsku sliku i blaćenje opozicije, već i jedan potpuno novi nivo prevare, dovođenje birača i inženjering sa biračkim spiskom.
 
"Ovo je jednostavno prevelika prevara da bi mogla da prođe, bez obzira na to što Vučić sazivanjem sednice Skupštine na brzinu pokušava da se sakrije od EP", rekao je Lazović i dodao da će poslanici opozicije svoju brobu protiv izborne krađe nastaviti i u parlamentu.
  • Dex

    31.01.2024 07:17
    Gosn' Zanzibar lupa kao otvoren prozor. Uzbori su zavrseni. Treba konacno skupstina da pocne raditi. Na razloga da se odlaze
  • SSS

    31.01.2024 07:00
    Kme
    Učiteljice, učiteljice....AV me vuče za kosu.....
  • Pa kaže

    31.01.2024 02:17
    Čak i da je istina to što kažeš, on je makar diplomirao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.