Vučić se "hitno" sastao sa ministrima zbog odluke Kurtija da sutra zabrani dinar na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je večeras hitan sastanak sa pojedinim ministrima Vlade.
Vučić se "hitno" sastao sa ministrima zbog odluke Kurtija da sutra zabrani dinar na Kosovu
Foto: 021.rs
To je usledilo nakon što je premijer Kosova Aljbin Kurti odbio predlog SAD, EU i zemalja Kvinte i odlučio da zabrana upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji počne sutra, rečeno je Tanjugu u Predsedništvu.
 
Na sastanku u održanom u Predsedništvu bilo je reči o narednim koracima koje će Beograd tim povodom preduzeti.
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je ranije danas u Prištini da će vlada Kosova sutra izneti informacije o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji.
Lajčak je nakon susreta sa premijerom i predsednicom Kosova, Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani rekao da je u razgovorima bilo reči o odluci centralne banke o suspenziji dinara, ali nije želeo da iznese više detalja. 
 
"Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke Kosova, međutim, neću da budem portparol kosovske vlade, informacije će biti saopštene sutra", rekao je Lajčak.
  • Zemlja čudesa

    03.02.2024 22:12
    Protivmera
    Odmah povući AVetov potpis sa Ohridskog i Vašingtonskog sporazuma, i Dačićev sa Briselskog. Ako ne upali, ponovo zaposliti Srbe u kosovskoj policiji i uzeti nazad naš deo elektroenergetskog sistema. Za kraj, skinuti disklajmere i uvesti ponovno lepljenje stikera na tablice za vozila sa KiM. To će ih dotući.
  • Aleks

    03.02.2024 20:16
    Dogovor državu gradi
    Sine Daki, sipaj još po jednu i za čika Kuronju.
  • Милош

    03.02.2024 19:40
    Нато пакт мора да плати ратну одштету због агресије и злочиначког бомбардовања Срба.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija