Gavrilović: DS za to da opozicija prihvati mandate, ali da bojkotuje sednice Skupštine

Potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović smatra da opozicija treba da prihvati mandate osvojene na izborima 17. decembra prošle godine.
Gavrilović: DS za to da opozicija prihvati mandate, ali da bojkotuje sednice Skupštine
Foto: 021.rs
Gavrilović je dodao da opozicija ipak ne bi trebalo da prisustvuje sednicama Skupštine Srbije, niti da učestvuje u radu skupštinskih odbora.
 
On je za današnje izdanje lista Nova rekao da opozicija protiv vlasti može da se bori na ulici, ali i kroz institucije, "vršeći opstrukciju i ukazujući na to da je ovo nelegitimna vlast".
Dodao je da opozicija treba da ima nekoliko predstavnika u samom plenumu, šefove poslaničkih grupa koji će koristiti sve vreme predviđeno za taj poslanički klub, ali da klupe u parlamentu "ostanu prazne", uz mogućnost da se održavaju "paralelne sednice" i u republičkom i u beogradskom parlamentu.
 
"Mi svakog dana treba da ukazujemo na to da je najmanje 20 do 25 mandata Srpske napredne stranke u republičkoj skupštini tu zbog krađe na izborima", rekao je Gavrilović.
On je kazao da to za sada nije stav koalicije "Srbija protiv nasilja", već da je većinsko mišljenje demokrata.
 
"Većina nas je za to da zadržimo mandate i krenemo u borbu koja je vaninstitucionalna i na jedan način kroz opstrukciju institucija. Mi nemamo institucije, oni su krivotvorili stenogram sa sednice, a niko za to nije odgovarao. Čoveku je u avgustu lift otkinuo glavu u Skupštini, niko nije odgovarao", zaključio je Gavrilović.
  • Mene

    31.01.2024 15:44
    Mene
    je ova Opozicija osvojila zauvek kada se odrekla 50% svojih poslanickih plata u korist bolesne dece starih i siromasnih! Aj da vidim ko se odrekao toga u zadnjih 30 godina:Vucic Dacic Seselj i cela ta plejada likova koja se bogatila Decenijama! Bravo…ima da ih pocistimo breee
  • Milanče

    31.01.2024 09:33
    plata
    Ako ne idu na sednice da li će se odreći i plate ili malo JOK?
  • Pera

    31.01.2024 09:28
    Pera
    I koji će im mandati kada bukvalno nista nemogu promeniti u ovakvoj Skupstini? Pricace sto nije loše ali nedovoljno da bilo šta promene jer Izbori su tek 2027 sto je predaleko i pre dovoljno za sve vrste kombinacija SNS mafije! Skoro milon glasova Opozicije nije uopšte malo i to treba iskoristi na Ulici jer bi dalo efekta i moralo bi doći do promena i ti drastičnih! Tako ja to vidim kao i vecina Gradjana jer ovaj haos predugo traje i nema se više vremena ni strpljenja na duži period kod mnogih Gradjana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija