Vučić večeras sa ambasadorima zemalja Kvinte, tema - zabrana dinara na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće večeras sa ambasadorima zemalja Kvinte – SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom delegacije EU.
To je saopštila pres služba predsednika Republike.
Prema ranijim najavama vlasti iz Prištine, od sutra, 1. februara jedina valuta za plaćanje na Kosovu trebalo bi da bude evro, dok se dinar povlači iz upotrebe.
Ambasadori zemalja Kvinte u Prištini zatražili su pre nekoliko dana da Kosovo obustavi primenu uredbe Centralne banke Kosova, koja predviđa da je jedina valuta plaćanja na Kosovu bude euro.
 
U zajedničkom saopštenju ambasadori Kvinte su poručili da suspenziju odluke treba doneti kako bi se "omogućio dovoljan period tranzicije i jasna i efikasna javna komunikacija".
  • Мица певаљка

    31.01.2024 17:20
    А наш председник у којој је он квинти амбасадор ?
  • odlazna lrgrnda

    31.01.2024 17:06
    Euro
    Kasno bre. Još prvog dana kada je to objavljeno trebalo je reagovati, ali ne preko novina i pink televizije.
  • Sremac

    31.01.2024 16:30
    Ovo može biti prevara ? Jer Vučić nema šta da se susreće sa njima ako nisu tu i predstavnici Kine i Rusije na sastanku. Jer Kurti je jednostrano prekršio pregovore, ili neka ga nateraju da vrati dinar bez ikakve druge priče, ili da se prekinu pregovori, i od sada da se uključe i Kina i Rusija, a sve da se vrati u UN SB.
    Podsetiću da Srbija ima potpis za ZSO, i ne treba joj nikakav dodatni potpis da se to sprovede, a u zamenu je dala Gazivode, civilnu zaštitu, policiju, telefonski broj, tablice.
    Jasni je da je sada na ovima sa zapada da nateraju Kurtija da vrati dinar, bez ikakvih drugih priča. Ako žele da se ne ukinu pregovori, i Srbija da krene da traži nazad civilnu zaštitu, Gazivode, svoju policiju i sve polako da vraća u svoje ruke. A jedini razgovori nadalje mogu biti i u prisustvu predstavnika Kine i Rusije i u UN SB jer su se ovi sa zapada pokazali kao nesposobni da obuzdaju Kurtija da krši potpisane ugovore već 11 god i krši 1244 rezoluciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.