Ranjena nastavnica tužila porodicu dečaka koji je počinio masakr u Ribnikaru, to je treća tužba

Nastavnica koja je teško ranjena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar", podnela je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv M. K. i V. K, roditelja dečaka koji je počinio taj zločin.
Ranjena nastavnica tužila porodicu dečaka koji je počinio masakr u Ribnikaru, to je treća tužba
Foto: FoNet/AP
Nastavnica istorije Tatjana S. podnela je tužbu protiv roditelja dečaka za naknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost.
Iz suda navode da je tužba protiv bračnog para podneta jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali.
Ovo je treća tužba u parničnom postupku protiv roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole. 
 
Prvu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je poginula tog dana, a drugu  27 članova porodica ubijenih.
 
Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, počelo je u ponedeljak i tada je odlučeno da ono bude zatvoreno za javnost.
  • zzz

    01.02.2024 15:32
    Moguće je
    Suđenje je počelo bez prisustva publike. Neće valjda da postane tsjanstveni maraton kao što je proces Jovanjica.
  • ZzZ

    01.02.2024 13:30
    Ribnikar
    Saucesce porodici ubijene dece uvek i nazalost tek ide pakao za njih ponovnog prezivljavanja užasa ali citam ovo ono : ljudi su radili više od većine najbolje sto su mislili za to dete ali koliko su krivi oni toliko pa čak i više sistem počevši od učitelja ,nastavnika i svih drugih merodavnih koji su primetili ponašanje tog deteta i nisu reagovali a onda i oni koji su trebali da primete a nisu....... Više krivi od roditelja .....
  • Dejan

    01.02.2024 11:56
    srb
    a srbistan mudro cuti, znaci treba privatna tuzba ! Sta vam ovo sve govori da vi kao gradjani srbistana uopste niste zasticeni ! Jel tako,ispravite me ako gresim....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija