Ugašena Instagram stranica na kojoj su korisnici iz Srbije širili rasizam

Kompanija Meta uklonila je nalog CrnacSpotted na Instagramu, kao i naloge koji su povezani sa njim. Reč je profilu koji širi rasizam u Srbiji.
Ugašena Instagram stranica na kojoj su korisnici iz Srbije širili rasizam
Foto: Pixabay
"Isteraj *amuge napolje", "auh, dobar za njivu" samo su neki od uvredljivih, rasističkih komentara ostavljenih na Instagram stranici "Crnac Spotted Srbija", piše N1.
Uz fotografije i poruke gde se nalaze, npr. "u Nišu". I sam naziv naloga je vrlo opasan i mogao bi, u ovom kontekstu, da se podvede ne samo pod rasizam i ksenofobiju, već i pod jasno targetiranje.
Građani i posetioci Srbije koji su afričkog porekla već nekoliko meseci (prva fotografija je postavljena u oktobru) slikani su tajno, s leđa, dok sede u autobusu ili su u kupovini, da bi potom njihove fotografije, bez njihove dozvole, bile objavljene na ovoj Instagram stranici.
 
Portal N1 pisao je MUP-u i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a stranica je privukla pažnju i Ministarstva informisanja i telekomunikacija, koji su njihove administratore sinoć javno pokušali da upozore na niz prekršaja koje prave.
  • Ccc

    01.02.2024 12:07
    Nadležne ovo ne zanima. Na stranici N1 na Ig gde je objavljena ova vest, nastavlja se rasistički pir i nikom ništa.
  • pape

    01.02.2024 09:55
    o da
    98% omladine u Srbiji je rasistički nastrojeno. Debakl ove nazovi države.
  • TBL

    01.02.2024 08:25
    Otvoriće novu za dva minuta. Nego, hoće li vlasnik stranice i oni koji su širili rasizam na njoj biti uhapšeni i kažnjeni? Retoričko pitanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.