U Beogradu uhapšeno 25 osoba: Pranjem novca, poreskom utajom i prevarom došli do 18,5 miliona

U Beogradu je uhapšeno 25 osumnjičenih za poreska krivična dela i pranje novca, kojima je budžet Srbije oštećen za skoro 18,5 miliona dinara.
U Beogradu uhapšeno 25 osoba: Pranjem novca, poreskom utajom i prevarom došli do 18,5 miliona
Foto: Pixabay
Uhapšeni su T.P, S.V, V.M, P.B, M.R, D.M, M.S, V.F, G.M, M.M, I.M, P.M, M.P, P.R, I.P, A.A, M.Ć, M.J, D.P, G.M, N.V, M.R, J.V, M.R. i S.R, a za još jednim osimnjičenim se traga, saopštilo je Više javno tužilaštvo. 
 
Osumnjičenima se na teret stavljaju poreska prevara u vezi sa PDV-om, poreska utaja i pranje novca. 
Sumnja se da je privredno društvo "Pro tech max" čiji su vlasnici i zakonski zastupnici S.V. i T.P. od početka 2019. godine na osnovu falsifikovanih faktura vršilo uplate privrednim društvima "Masario", "Collazen V.I.P." i "R&M Riana" čiji su stvarni vlasnici V.M. i P.B. 
 
Dalje su uplaćene novčane iznose privredna društva "Masario", "Collazen V.I.P." i "R&M Riana" prebacivala na račune fizičkih lica bez pravnog osnova, nakon čega su fizička lica istog dana ili sutradan novac podizala sa svojih računa u gotovini i predavala ga V.M. ili P.B. 
Falisifikovane fakture su T.P. i S. V, osim za prebacivanje novca bez pravnog osnova na račune privrednih društava, iskoristili i za umanjenje poreskih osnovica poreza na dobit za privredno društvo "Pro tech max", navodi VJT. 
 
Na ovaj način oni su, kako sumnja tužilaštvo, budžet Srbije oštetili za 18.421.679 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija