Krušik otpustio još 73 radnika - oko 140 njih za manje od godinu dana

Fabrika Krušik je otpustila još 73 radnika, što u zbiru, za manje od godinu dana, čini više od 140 otpuštenih radnika iz te fabrike.
Krušik otpustio još 73 radnika - oko 140 njih za manje od godinu dana
Foto: 021.rs
Među njima su i samohrani roditelji i roditelji dece sa invaliditetom, iako te kategorije radnika uživaju posebnu zaštitu, saopštila je danas Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS).
Kao razlog za otpuštanje velikog broja radnika navedeno je gašenje pogona za proizvodnju lovačke municije i proizvodnju kartonske ambalaže, kao i zatvaranje Istraživačko-razvojnog centra.
"Državi su puna usta tehnološkog razvoja, inovacija i ekonomije znanja, pa je neshvatljivo da se gasi Istraživačko-razvojni centar i to u Krušiku, fabrici kojoj je tehnološki razvoj i novi inovativni proizvodi osnova rada i uslov opstanka", navodi se u saopštenju Sindikata. 
  • molio

    02.02.2024 06:59
    bih
    ispravku , neradnike !
  • Inovacije

    01.02.2024 16:31
    Za inovacije BIO4 kampus i stručnjaci sa dualnog obrazovanja.
  • A da

    01.02.2024 15:24
    Se kladimo ko će biti novo vlasnik u naredna 24 meseca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija