Rudar poginuo u rudniku Veliki Majdan

U rudniku olova i cinka "Veliki Majdan" kod Ljubovije poginuo je V. M (62).
Rudar poginuo u rudniku Veliki Majdan
Foto: Pixabay
Do nesreće došlo je u drugoj smeni u jami rudnika na međugorizontu MH-255, prilikom transporta rude, potvrđeno je za RTS.
Radi se o iskusnom rudaru-kopaču paliocu koji je prošao sve obuke i provere o sigurnom i bezbednom radu kao i sve lekarske preglede, prenosi RTS.
U toku je uviđaj u jami, a na licu mesta su javni tužilac, rudarski i policijski inspektori, lekari Doma zdravlja Ljubovija i komisija rudnika.
 
Rudnik olova i cinka "Veliki Majdan" nakon privatizacije radi 15 godina i u dosadašnjem radu nije bilo ovakvih tragičnih događaja.
  • Nemanja

    02.02.2024 12:40
    Zar rudari nemaju beneficirani radni staž? Šta će čovek od 62 godine u rudniku? Dali će ikad neko od rukovodioca, inspektora, vlasnika, političara da odgovara za ove pogibije????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.