Kancelarija za KiM: U srpskoj enklavi Goraždevac privedena dva radnika Pošte

Kosovska policija je u Goraždevcu privela dva radnika "Pošte", a od upravnice je zatražila da dođe u stanicu i da da izjavu, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za KiM: U srpskoj enklavi Goraždevac privedena dva radnika Pošte
Foto: Beta/AP
U saopštenju piše da su privedeni vozač V. M. i njegov pratilac V. P, te da je akcija sprovedena "kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave".
 
Uredba Centralne banke Kosova (CBK) kojom je predviđeno da se za plaćanja koriste samo evri, stupila je na snagu 1. februara, dok zvanični Beograd sve isplate vrši u dinarima
Ta kancelarija vlade Srbije je navela da su u Peći satima ispitivani radnici Pošte, te da je očigledno da je u Prištini doneta odluka da se Srbima ukinu sva ljudska prava.
 
Kancelarija je navela i da "u realnom vremenu" informiše međunarodne činioce "o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija", te da očekuje njihovu "hitnu i oštru reakciju".
Pozvala je građane "da ne nasedaju na provokacije i da izdrže", jer će, kako je naglasila "Srbija pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja".
 
I za ta dešavanja optužila je premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji, kako je ukazala, na ovaj način ne demonstrira silu, "već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu".
  • Pićuka

    03.02.2024 19:48
    To se radi i u Srbiji.
    @andrija
    Nemaš ti blage veze šta se tu dešavalo, ili se praviš blesav.
  • andrija

    03.02.2024 16:00
    Ukratko nikad niko...
    nece moci platiti tu tugu ceznju bol i jad... koju su doziveli gradjani KiM... isto vazi i za one iz bljeska i oluje iz hrvatske... ovo kao da je Pasiceva politika ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.