VIDEO Napad na obezbeđenje Prajd info centra u Beogradu: Mladić radnika izudarao, pa pobegao

Nepoznati mladić je oko 14 časova fizički nasrnuo i napao radnika obezbeđenja Prajd info centra u Beogradu.
VIDEO Napad na obezbeđenje Prajd info centra u Beogradu: Mladić radnika izudarao, pa pobegao
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Ovo se desilo nakon što je mladić skinuo zastavu duginih boja koja je postavljna iznad izloga centra.
 
"Kada je radnik obezbeđenja reagovao, napadač ga je oborio na zemlju i udarao pesnicama po licu, a zatim je pobegao. Policija i Hitna pomoć su reagovali na poziv koordinatora Prajd Info Centra", objasnili su iz ove organizacije.
Kako kažu, ovo je 20. po redu napad na Info centar, ali prvi u kome se dogodio fizički napad na osobu zaposlenu u organizaciji.
 
"Ovakvi primeri nam daju do znanja kako LGBTI+ zajednica u Srbiji, ali i Beogradu, i dalje nije bezbedna čak ni tokom dana u jednoj od najprometnijih ulica Beograda", navode oni.
Beograd Prajd zahteva od policije i tužilaštva da "bez odlaganja identifikuju i privedu pravdi počioca fizičkog napada na radnika obezbeđenja Prajd info centra". 
 
"Istovremeno, javnost mora biti obaveštena o identitetu i motivima ovog, ali i svih drugih ranijih napada na centar", izjasnili su se iz Prajd info centra na društvenoj mreži X. 
 
  • Uh

    04.02.2024 00:37
    Srbi se najviše boje pameti i osećanja: ovo prvo da ne bi shvatili u kakvom g.vnetu od države žive a ovo drugo da ne bi bili u depresiji zbog toga!
  • Лиманац

    04.02.2024 00:05
    Истина
    Момак је скинуо обележје дугиних боја које је било постављено на улазу у просторије поменуте организације, након чега је наставио кретање улицом. Недуго затим, радник обезбеђења изашао је из штићеног објекта и кренуо је да вија младића, када је и покушао да му ограничи слободу кретања.
    Реакција младића била је инстинктивна и оправдана, будући да обезбеђење нема овлашћење да зауставља људе на улици, већ само у штићеном објекту.
  • Čmičak

    03.02.2024 20:59
    Ovaj čikica na snimku verovatno tj. 99% ima licencu za FTO. To je i greška rukovodstva Prajd centra. U Srbiji, oni muškarci koji mogu efektivno da zaštite od fizičkog napada su upravo oni koji ne mogu ni da dobiju licencu za obezbeđenje. I takvi (tamo gde rade) imaju minimum 2-3x veću dnevnicu od ovih penzionera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.