Aleksić: Naši poslanici će biti u parlamentu, postupaćemo po dogovorenim taktikama

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je da će poslanici te koalicije biti u Skupštini Srbije i da će postupati u skladu sa onim što su se dogovorili, ne precizirajući detalje.
"Naši poslanici će biti u parlamentu i mi ćemo tamo, shodno taktikama koje smo dogovarali na nivou koalicije 'Srbija protiv nasilja' i postupati. Bilo bi najpametnije da se ne pojave oni koji su pokrali mandate – a to je vlast", rekao je Aleksić za Radio-televiziju Srbije.
Naveo je da će poslanici te koalicije činiti sve što je do njih, jer je to njihova obaveza prema više od 900.000 građana Srbije koji su im dali podršku na izborima održanim 17. decembra.
"Borićemo se i u institucijama i na međunarodnom planu i na ulici", naveo je Aleksić, uoči konstitutivne sednice srpskog parlamenta, koja će biti održana u utorak, 6. februara.
 
On je izrazio nadu da će svi partneri u koaliciji "Srbija protiv nasilja" poštovati dogovore i odluke.
 
Predsedništvo Demokratske stranke, koja je deo koalicije "Srbija protiv nasilja", odlučilo je u četvrtak da poslanici te stranke ne prisustvuju konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.
  • Desna opozicija

    05.02.2024 10:25
    da se pridruži protestima
    Pošto je Kurti jednostrano ukinuo dinar na Kosovu, ako Vučić nije u to umešan mora da obustavi pregovore, Kurtija da proglasi za krivca i da odustane od bilo kakvog viđanja sa Lajčakom ili sa bilo kom iz EU koji su izgubili legitimitet posrednika jer oni moraju da spreče ukidanje dinara. Ako se Vučić vidi sa Lajčakom , a da se dinar nije potpuno vratio na Kosovo, znajte da je umešan i da se izdaja nastavlja, i da viđanje sa Lajčakom znači da Vučić ozvaničava ukidanje dinara na Kosovu. Onda svi na ulicu i proteste i desna opozicija i levi SPN do smene nelegitimne vlasti koja je pokrala izbore i prevarila glasače u vezi Kosova. A Vučić je dan posle izbora priznao Kosovske tablice da to nije rekao pre izbora, tako da desna opozicija treba da isto traži ponavljanje nelegitimnih i pokradenih izbora.
  • Domaćin

    05.02.2024 08:51
    ideja poslovne svrhe = družba
    Ako ćemo realno i za one koji iole prate političku scenu u Srbiji, stekao sam utisak da se rad pojedinih stranaka, zanemarivši finansijski deo ovoga puta, sveo na to kako će se negde naći i družiti, pa će se onda na tom druženju dogovoriti kako će organizovati malo veće druženje (miting, protest...), iiiiiii o0ndaA koooooooonaaaaaaačnooooooo će pasti dogovor oko nekoliko manjih druženja kod kolega sa slobodnim gajbama, kako bi se dogovorili da se sutradan, u stvari pošto je prošla ponoć, znači isti taj dan, našli opet.
    San svakog omladinca.
  • A3

    05.02.2024 06:48
    Nije čudo
    Neki hoće, drugi neće. Bolje bi bilo da su jedinstveni, ali to se ne može očekivati od Srba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.