"MUP da saopšti kakvu pretnju po bezbednost Srbije predstavljaju ruski antiratni aktivisti"

Beogradski centar za bezbednosnu politiku pozvao je MUP da saopšti kakvu pretnju po Ustav i bezbednost zemlje predstavljaju ruski antiratni aktivisti kojima je naloženo da napuste Srbiju.
"MUP da saopšti kakvu pretnju po bezbednost Srbije predstavljaju ruski antiratni aktivisti"
Foto: 021.rs
Reagujući na rešenje MUP-a, kojim je ruskoj državljanki Eleni Koposovoj naloženo da napusti Srbiju, iz te nevladine organizacije su ocenili da javnost ima pravo da zna da li postoji spisak nepodobnih pojedinaca iz inostranstva, da li su antiratne aktivnosti postale kažnjive u Srbiji i da li su takve odluke donete u skladu sa interesima Srbije ili neke druge zemlje.
"Ovo rešenje je poslednje u nizu mera koje je MUP Srbije doneo u poslednje vreme, a koja uključuju privremeno zadržavanje pojedinih ruskih antiratnih aktivista na graničnim prelazima, kao i prošlogodišnju zabranu ulaska u zemlju pojedincima poput bivše zvaničnice Crne Gore, Jovane Marović“, stoji u saopštenju BCBP.
Ocenjuje se da nedavna istupanja bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, u kojima tvrdi da se neke mere u zemlji sprovode na osnovu odluka koje je izdao dok je vršio tu funkciju, "navode na zaključak da on i dalje upravlja tom institucijom“.
 
"Ako je to tačno, postavlja se pitanje – u ime koje države? Podsećamo da je Vulin nedavno od Federalne bezbednosne službe Rusije dobio orden za doprinos saradnji srpske i ruske službe bezbednosti i da su predsednica Vlade i predsednik države javno zahvalili ruskoj službi bezbednosti za informacije o protestima građana protiv izbornih nepravilnosti“, piše u saopštenju BCBP.
  • Vida

    06.02.2024 08:02
    A šta oni rade ovde? Nek se bore protiv rata u Rusiji. Mi nismo u ratu, koliko znamo.
  • LZN

    06.02.2024 01:25
    ...
    Evo stiže odgovor iz mupa... Samo da vide kad će da se dogovore oko toga za kad da zakažu da se nađu da se dogovore šta da dogovore da odgovore... tako nekako, jel?
  • V

    05.02.2024 23:31
    Bruka
    Baš smo jadni. MUP preteruje ljude koji su protiv rata a prima kriminalce sa svih strana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.