Đilas rekao da će uzeti mandate, a o borbi u Skupštini: Malo sedenja, malo stajanja i malo izlaženja

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da su mandate dobili od građana, a ne od SNS i da ne mogu da ih vraćaju.
Đilas je za N1 najavio je da će se u parlamentu boriti na specifičan način, ne želeći unapred da otkrije na koji.
 
Đilas je kazao da će taj specifičan način borbe u parlamentu podrazumevati malo sedenja, malo stajanja i malo izlaženja iz sale.
Ponovio je da će uzeti mandate i mesta u odborima po kvotama, ali da neće davati kandidate za potredsednika Skupštine i neće prihvatiti mesta predsednika odbora, jer bi SNS za to trebalo da glasa, a od njih ne žele ništa.
 
Prema njegovim rečima, sednice parlamenta su jedini način da u Srbiji neko nešto čuje, jer više od 50 odsto građana, koji se isključivo informišu preko RTS i televizija sa nacionalnim frekvencijama, nema nikakvu informaciju šta se desilo na izborima.
Na pitanje šta očekuje od najavljene rezolucije Evropskog parlamenta i da li će ona nešto promeniti, Đilas je rekao da su posmatrače iz misija EP, Saveta Evrope i OEBS-a u Srbiju zvali naši državni organi, a kad su oni izneli stav, za vlast su postali albanski lobisti i neprijatelji Srbije.
 
"Na nama u Srbiji je da izaberemo ko će biti vlast i za svoju slobodu moramo sami da se izborimo. Korisne su smernice Evrope, ali suština je na nama", rekao je Đilas, dodavši da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vlada i zbog podrške Evrope i Amerike.
 
Istakao je da Evropa 12 godina podržava Vučića i da je bivša nemačka kancelarka Angela Merkel tvorac stabilokratije.
 
"Potreban nam je neko ko će voditi prosrpsku politiku, da sa svima imamo normalnu saradnju i da pokušamo da od ove zemlje napravimo mesto iz kojeg ljudi neće odlaziti", kazao je Đilas.
  • D

    06.02.2024 09:47
    D
    940 hiljada glasova nije malo,da se poigrava sa njima! Ako je bilo kradje,a bilo je,dovoljno za Ulicu i bojkot ovakve Skupstine! I svako ko podržava i zagovara,ulazak u takvu Skupstinu je u dosluhu sa ovim,Rezimom! Bar mi stariji,odlicno znamo kako to funkcionise!
  • Marko

    06.02.2024 08:50
    Marko
    Dao sam vam glas ali ne i legimitet za kradju! Prihvatanjem mandata to i cinite zezajuci sve nas koji smo vam dali glas i podrsku! Kako vreme odmice…sve vise mi podgrava sumnju da ste u nekom dogovoru sa AV kao i ceo vas medijski aparat? Sada cu ostati uzdrzan i neracunajte na dobar deo gradjana da seta po ulicama sa vama!
  • Narod

    06.02.2024 08:34
    Pa
    Plaćati ih po satu koliko kulturno rade u parlamentu.Za nerede i netad nema plate kao ni radnicima.Plaćati samo rad. Za nered krivične i zna se gde im je mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija