Predsednik Srbije: Većina mladih za vraćanje obaveznog vojnog roka

Većina građana Srbije starosti od 18 do 29 godina je za uvođenje obaveznog vojnog roka.
Predsednik Srbije: Većina mladih za vraćanje obaveznog vojnog roka
Foto: 021.rs
To je sinoć na televiziji Hepi rekao predsednik Aleksandar Vučić.
 
Kako je kazao, 48 odsto je za, dok se toj ideji protivi 39 odsto.
"Kada izdvojite deo ljudi od 18 do 29 godina, kod njih je 48 odsto za uvođenje vojnog roka. Dok je 39 odsto protiv. Ovi ostali su za nešto između. Međutim, interesantno je, od ovih 39 odsto koji su protiv služenja vojnog roka, 54 odsto njih misli da Srbija ne radi dovoljno i da je morala oštrije i snažnije da reaguje po pitanju Kosova", rekao je Vučić.
 
Dodao je da je među onima koji se zalažu za uvođenje vojnog roka svega 42 odsto koji misle isto to.
Dodao je da taj paradoks i kako je rekao "nemoralni stav" proizilazi iz hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije, kako bi se svi glasovi, ma koliko različiti, "slili u jedan levak takozvanih protestnih glasova, anti-Vučić glasova, neretko i anti-državnih glasova".
 
Inače, Vučić nije naveo odakle mu ova statistika o broju mladih koji su za vojni rok.
  • Zoran

    18.02.2024 11:55
    Ja ne znam čemu frka. Nek kaže svom članstvu da se prijave i problem rešen. Pa ne želi valjda da mu se politički protivnici obuče da koriste oružije!
  • Pa

    07.02.2024 08:24
    Da
    Ko god je u ratovima 90- tih izgubio muškog člana porodice treba da bude oslobođen vojske.Vaša ciljna grupa treba da bude po 4 meseca obuke DEZERTERI I ONI KOJI SU SLUŽILI CIVILNI VOJNI ROK. Ko bi sigurno spavao u kadarnama , a da tolika omladina uzivaoci opijata imaju pristup oružju.Setite se Paraćina (Šiptata). Ponoš i Boris Tadić su uništili Srpsku Vojsku i njen kontinuitet. Uvedite i vi iz drugih zemalja plaćenu vojsku koja će uz našu vojsku biti.
  • John

    07.02.2024 01:15
    "odakle mu ova statistika "

    Odatle što njegovi non stop rade neka istraživanja na fokus grupama. On ništa nne radi i ne govori dok ne provere kroz "fokus grupe"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija