DS će razmotriti ulazak u Skupštinu nakon Rezolucije EP: Ne učestvujemo u farsi posle krađe izbora

Demokratska stranka nije danas prisustvovala konstitutivnoj sednici Narodne skupštine na kojoj su verifikovani poslanički mandati.
DS će razmotriti ulazak u Skupštinu nakon Rezolucije EP: Ne učestvujemo u farsi posle krađe izbora
Foto: 021.rs
Zamenica predsednika DS Dragana Rakić rekla je za portal Nova.rs da će poslanici te stranke razmotriti povratak u skupštinske klupe tek nakon donošenja Rezolucije Evropskog parlamenta.
 
Ona smatra da je odluka o neulasku u Parlament bila dobra.
"Demokratska stranka je donela ispravnu odluku da ne učestvuje u farsi konstituisanja Narodne skupštine proistekle iz krađe izbora. Naša zajednička borba sigurno bi bila uspešnija da smo doneli jedinstvenu odluku o neulasku u Skupštinu, jer slika praznih poslaničkih klupa je najjasnija poruka da je Srbija u dubokoj političkoj krizi. Bilo je naivno očekivati da će Aleksandar Vučić danas dozvoliti bilo kome iz opozicije da kaže jednu jedinu reč o izbornoj krađi koju sproveo. Kako stoje stvari, tako će biti i ubuduće", rekla je Rakić.
Početak konstitutivne sednice Skupštine Srbije bio je obeležen protestom poslanika koalicija "Srbija protiv nasilja" i NADA.
 
Poslanici "Srbije protiv nasilja" nosili su transparente: "Pokrali ste izbore", "Poništite izbore" i "Lopovi, vratite mandate", dok su poslanici koalicije NADA istakli parole: "Izdaja vam neće proći, Kosovo je Srbija!" i "Izborne ‘pobede’ plaćate kosovskim porazima".
 
Tokom polaganja zakletve, poslanici te dve koalicije napustili su skupštinsku salu i zakletvu položili u holu.
 
Nakon potvrde mandata i polaganja zakletve, predsedavajući Stojan Radenović rekao je da je za danas rad završen.
  • Arkadije

    06.02.2024 20:46
    Interes
    Niko nije trebao od navodne opozicije da uđe u skupštinu. Ovako su pokazali da su im lični interesi preči od grđana koji su ih birali.
  • zztop

    06.02.2024 20:18
    Tako su trebali svi postupiti , znaju dobro s kim imaju posla ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.