Brnabić: Podnela bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu o izborima

Predsednica Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ana Brnabić izjavila je da nema nameru ni sa kim da razgovara posle usvajanja rezolucuje Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji.
Brnabić: Podnela bih ostavku kada bi mi neko zatražio međunarodnu istragu o izborima
Foto: 021.rs
Dodala je da bi podnela ostavku kada bi neko od nje zatražio međunarodnu istragu.
 
Brnabić je za RTS izjavila da će za generacije ostati upisano da su u Srbiji postojali politički akteri koji su tražili da se ukine suverenitet njihove zemlje.
"Ja nemam nikakvu nameru da razgovaram ni sa kim nakon usvajanja te rezolucije. Ja bih volela da vidim da neko dođe i da mi traži međunarodnu istragu, da ja kao predsednica Vlade, pa makar i u tehničkom mandatu, da dozvolim međunarodnu istragu u sopstvenoj zemlji, ja bih, verujte, tog trenutka dala ostavku da mi neko to traži", rekla je Brnabić za RTS.
Premijerka u tehničkom mandatu je aktuelnu situaciju uporedila čak sa austrougarskim ultimatumom od pre 110 godina, koji je prethodio Prvom svetskom ratu, i kada je, kako je navela, srpska vlada prihvatila sve osim međunarodne istrage.
 
"Istragu mogu samo naše institucije da sprovode, nikad ne bih ni razgovarala o tome", rekla je Brnabić.
  • Fića

    10.02.2024 08:19
    Ostavka ili ...?!
    Da li to i ona hoće da se "izvuče", kao Zorana...?!
    "Puj pike, ne važi..."...?!
  • Agamemnon

    10.02.2024 07:29
    Draga
    Ana , svako častan i normalan bi tako postupio ! Zamisli da neko rekao , kako to da svi ali svi , glasovi poštom bili za Bajdena daj da proverimo ! Ali manjina brojčano i mentalno provocira ...
  • Nik

    10.02.2024 01:49
    Svasta bih napisao. Sustina je da je ipak, ne malo, nego bas onako siroookooo pokradeno. Bez skrivanja i bez blama. I dobro znaju to. I dobro znaju da institucije ne rade, nego su ucutkane. Sigurno raznim pretnjama i spoticanjima.
    Da rade, siguran dam da bi smo svi bili srecniji. Ovako, samo neki, misle da su srecni. Niste ni Vi gospodjo srecni. Samo dobrano omadjijani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.