Sve više obolelih od velikog kašlja: Lekarska komora Srbije apeluje na roditelje da vakcinišu decu

Zbog rasta obolelih od velikog kašlja, veoma zarazne i opasne bolesti za koju postoji vakcina, Lekarska komora je apelovala na roditelje da vakcinišu decu u skladu sa kalendarom obavezne vakcinacije.
Sve više obolelih od velikog kašlja: Lekarska komora Srbije apeluje na roditelje da vakcinišu decu
Foto: Pixabay
Ukazali su na značaj vakcinacije kao naučno potvrđene i najefikasnije mere u prevenciji širenja zaraznih bolesti.
"Imunizacija je jedno od najvećih dostignuća čovečanstva i nijedna druga medicinska intervencija nije spasila veći broj života. Plasiranje neproverenih informacija o štetnosti vakcinacije širi neopravdan strah kod roditelja, što dovodi do odbijanja ili odlaganja vakcinacije i do pada broja vakcinisane dece u Srbiji ispod nivoa potrebnog za stvaranje kolektivnog imuniteta", navela je Lekarska komora.
Dodali su da je kolektivni imunitet jedina brana koja onemogućava pojavu velikih epidemija i koja štiti i decu koja zbog malog uzrasta, nekih urođenih ili hroničnih zdravstvenih stanja ne mogu da prime vakcinu i čije zdravlje i životi zavise od odgovornosti celog društva.
  • nastavak

    10.02.2024 20:40
    agende depopulacije satro "zastita narodnog zdravlja" ali fino upokovano za slepce dok "elita" trtlja o "nauci" a ovaca za klanje sve manje uskoro ce se sa "humanih" vakcina preci na nozeve i maljeve i konz logore ali naravno to je u cilju "zastite narodnog zdravlja" gde su dr kon i ostali trovaci a da nova ekipa placenih ubica dolazi a ovo je najava za hajku vec vidjeno samo ne razumem kako se ne plasite vecnosti u paklu?
  • Kolega

    10.02.2024 20:26
    Potanje
    Pozdravljam inicijativu. Ujedno koristim priliku da potam hoće li neko odgovarati što pedijatri neretko imaju 60-70 pregleda u smeni? Može li komora da se angažuje oko toga da pomogne domovima zdravlja kojima nedostaju lekari? Ubi nas ovaj ortoped.
  • Tišina tamo

    10.02.2024 17:38
    Nestorović je još uvek član LK? Onda vi nemate šta da kažete.
    Pametnije je da se oslonimo na prirodnu selekciju da reši antivaksere, nego na takve "lekare".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.