Ministarstvo odbrane: Ne razmatra se promena granice za odlazak vojnika u penziju

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je da se u ovom trenutku ne razmatraju izmene Zakona o Vojsci Srbije kojim bi se promenila zakonska granica za odlazak u penziju.
Ministarstvo odbrane: Ne razmatra se promena granice za odlazak vojnika u penziju
Foto: 021.rs
U saopštenju Ministarstvo dodaje da se ne razmatraju ni izmene koje se odnose na otpremnine koje se isplaćuju pri odlasku u penziju i jubilarne nagrade.
"Ukazujemo da najnovije saopštenje Vojnog sindikata sadrži niz spekulacija na pomenute teme, kao i pogrešna tumačenja normativa poput onog da se iznos otpremnina reguliše podzakonskim aktima čija se izmena, navodno, priprema", navodi Ministarstvo.
 
To pitanje je, navode, uređeno članom 88 Zakona o Vojsci Srbije, čija se izmena ne razmatra.
U saopštenju se dodaje da postojeća zakonska rešenja omogućavaju produžetak profesionalne vojne službe ukoliko za to postoji potreba i saglasnost lica kome se na taj način odlaže odlazak u penziju.
 
"Saopštenje Vojnog sindikata koje sadrži neproverene i netačne informacije u vezi sa pitanjima statusa i standarda pripadnika Ministarstva i Vojske Srbije jeste ponovni neuspeli pokušaj da se dezinformišu naši pripadnici i celokupna javnost", ocenjuje Ministarstvo. 
  • Pele

    17.02.2024 12:23
    Li
    Zasto su vojna lica priveligivana? Odu u penziju mladi jaki, sacuvanog zdravlja i vecinom posle penzionisanja svi rade. Zive kao bubreg u loju.
  • js

    11.02.2024 17:02
    Pravda
    Trebalo bi najozbiljnije da se razmotri i
    odmah približi granici za civilna lica koja je 65 godina,
    a ne da se šepure mladi penzioneri koji uz penziju posle mogu da rade još dva posla.
    Samo bespotrebno opterećuju budžet.
  • Bomi

    11.02.2024 16:03
    Ko
    Razmatra se nece da kazu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija