FOTO Prvi pogled na buduću gondolu "Novak Đoković": Menja se lokacija početne stanice

Na vladinom sajtu Srbija 2027 objavljen je izgled buduće gondole "Novak Đoković" koja će spojiti Vrnjačku Banju i planinu Goč.
Istovremeno, Opština Vrnjačka Banja oglasila je pregovarački postupak za izmenu idejnog rešenja za izradu Projekta Gondola Vrnjačka Banja-Goč.
 
Kako je navedeno u obaveštenju, izmena se odnosi na početnu stanicu buduće gondole koja će povezivati centar Vrnjačke Banje sa planinom Goč.
Umesto na mestu sadašnjeg parkinga i igrališta u centru Banje, nadomak izvora Slatina, kako je prvobitno bilo predviđeno nacrtom plana detaljne regulacije, početna stanica gondole gradiće se na dve parcele pored (KP 1160 i 1161).
 
"Komisija za planove opštine Vrnjačka Banja je u decembru prošle godine izvršila stručnu kontrolu Nacrta PDR Gondola i dala uputstva o izmeštanju početne stanice na KP broj 1161 i 1160 KO Vrnjačka Banja, što je navedeno u Zahtevu za pokretanje postupka nabavke izrade izmene Idejnog rešenja Gondole Vrnjačka Banja-Goč od 6. februara 2024, a čemu je prethodila pisana inicijativa predsednika opštine Vrnjačka Banja od 31. januara", navodi se u saopštenju, prenosi Ekapija.
Podsetimo, Opština Vrnjačka Banja raspisala je tender za izradu idejnog rešenja za izgradnju Gondole, a posao je nakon sprovedene procedure dodeljen grupi ponuđača koju čine beogradske firme Elkoms, Hidromontaža, Del ING i Geodetska radnja Piramida iz Brusa.
 
"Imajući u vidu da bi angažovanje novog privrednog subjekta za izradu izmena idejnog rešenja sprovođenjem novog postupka javne nabavke zahtevalo dodatno vreme i ugrožavanje usluge izrade PDR Gondola, koja je u proceduri, Opština Vrnjačka Banja pokreće pregovarački postupak bez objavljivanja poziva", kaže se u objašnjenju.
 
Gondola sa 108 kabina biće dužine sedam kilometara i poneće ime Novaka Đokovića, a na trasi su u planu i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.
 
Kako je ranije najavljivano, gradnja gondole koštaće 60 miliona evra, a gradiće je Opština, Vlada i porodica Novaka Đokovića.
  • B

    12.02.2024 06:17
    V
    Ako Novak ucestvuje u gradnji..onda je nesto dobro.Nece stetiti prirodi i biti ce na korist građana i Srbije.Obisao je citav svijet,,zna sta valja,sta je lijepo
    Sretno!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.