Dačić: Vlast u Beogradu ne zavisi od rezolucije Evropskog parlamenta

Lider SPS Ivica Dačić rekao je da formiranje vlasti u Beogradu zavisi od toga da li "ima ili nema većine" odbornika u skupštin grada, a ne od rezolucije Evropskog parlamenta.
Dačić: Vlast u Beogradu ne zavisi od rezolucije Evropskog parlamenta
Foto: 021.rs
"Ako ima većine, biće formirana vlast, ako je nema, ide se na izbore", rekao je Dačić, čiji SPS je koalicioni partner Srpske napredne stranke.
Konstitutivna sednica beogradske skupštine najavljena je za 19. febuar, a od 110 odbornika, koliko broji gradski parlament, SNS i SPS zajedno imaju 54, odnosno nedostaju im dva glasa za formiranje apsolutne većine i vlasti.
Evropski parlament je pre nekoliko dana usvojio Rezoluciju kojom je pozvao na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage o neregularnostima na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji.
  • Zare

    12.02.2024 09:25
    Ova kvazi politicka izjava mi lici na trik otrcanog madjionicara koji je odavno provaljen. Jedino sto SPS danas ima je nasledjen kapital jugo komunista, politiku nikakvu.
  • Sesil

    12.02.2024 09:14
    Zavisi od lopuža
  • Pa da

    12.02.2024 09:03
    vlast ne zavisi od rezolucije EU vec od 50% naroda, srpskih nojeva koji su zabili glavu u pesak i misle da ce tako preživeti ofanzivu vlasti na sve resurse ove zemlje. Evo Ivice da vas podrži u istrajnom držanju glave u pesku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija