U severnom delu Kosovske Mitrovice danas protest Srba zbog odluka Prištine

Penzioneri na severu Kosova su pozvali na protesni skup, danas, u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog teškog položaja Srba izazvanog delovanjem vlasti u Prištini, pišu lokalni mediji.
Srpska lista, politička organizacija Srba sa Kosova koja ima podršku zvaničnog Beograda, podržala je skup i pozvala građane da uzmu učešće u tom "demokratskom protestu".
 
Portal KoSSev piše da je TV Most objavio da će se u severnoj Kosovskoj Mitrovici održati "Veliki opštenarodni protestni skup", koji je Kosovskoj policiji najavilo Udruženje penzionera.
Tim skupom "žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i Aljbina Кurtija o ukidanju dinara, kojom im se ugrožava opstanak", javio je TV Most, pozivajući se na Udruženje penzionera.
Srpska lista je pozvala na protest "protiv odluke režima u Prištini da se ukine dinar i platni promet", ali i, kako je navela, jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja sugrađana do militarizacije severa.
 
Početak protesta najavljen je za 12 časova.
  • Veternik

    12.02.2024 13:08
    Podrška za proteste Srba u pokrajini Kosovo i Metohija !
    A dodao bi da je kriv Vučić jer je pre oko 6-7 meseci kada je Kurti počeo da hapsi Srbe pod lažnim optužbama i zabranio Srpsku robu i kamione, Vučić otišao na sastanak sa Lajčakom umesto da je obustavio pregovore dok Lajčak ne natera Kurtija da oslobodi sve uhapšene Srbe i pusti kamione sa Srpskom robom. Odlaskom na sastanak tada sa Lajčakom je dat legitimitet Kurtiju za jednostrane poteze, i Vučić je kriv za sve dalje što se desilo.
    Sad je došlo do jednostranog ukidanja dinara na KiM što je katastrofa i brutalno kršenje 1244 rezolucija ali i potpisanog pre 11 god, videćemo hoće li Vučić dati legitimitet tome i sastati se sa Lajčakom, i to znači da je umešan lično u ukidanje dinara.
    Obustaviti sve pregovore, dok Lajčak ne natera Kurtija da vrati dinar ! Ako Lajčak ne natera Kurtija gubi legitimitet kao posrednik, EU gubi legitimitet kao posrednik, i Srbija da objavi da od sada se samo na SB UN može pričati o pokrajini KiM uz prisustvo Rusije i Kine.
  • Hoce li

    12.02.2024 09:39
    šetati svih 33000 srpskih penzionera koji primaju i Kosovsku penziju? U srbiji sve više penzionera nakon penzionisanja traži način da nadje neki posao kako bi izgurao ceo mesec.
  • Marko, Liman

    12.02.2024 09:04
    Izgleda da je Radoičić već aboliran... Nazad u nove radne pobede za SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija